Tarkista ESTA-tila
ESTA-uutisia, tietoa ja apua.

Useiden ESTA-viisumivapaushakemuksien tekeminen

Muokattu: loka 15, 2022  | Tunnisteet: Viisumivapausohjelma, Ryhmä ESTA-sovellukset, ESTA

Johdanto

ESTA-hakemuksen lähettävän matkustajan mukana matkustaa usein perheenjäseniä, työtovereita, ystäviä tai muita matkakumppaneita. Onneksi Yhdysvaltain tulli- ja rajavartiolaitos (CBP) mahdollistaa useamman tai koko ryhmän ESTA-hakemusten lähettämisen ajan säästämiseksi.

Miten voin lähettää useita hakemuksia?

Voit lähettää useita hakemuksia valitsemalla verkkosivuilla vaihtoehdon “Group of Applications” (hakemusryhmä). Vaihtoehtoisesti voit valita ”Apply”-vaihtoehdon (”tee hakemus”) ja lisätä tarpeen mukaan yksittäisiä hakijoita.

Ryhmähakemuksen luominen

Ryhmähakemuksen luomiseen tarvitaan seuraavat tiedot. Näiden tietojen pitäisi olla ryhmän yhteyshenkilön tietoja:

  • Sukunimi
  • Etunimi ja toinen nimi   
  • Syntymäaika
  • Sähköpostiosoite

Ryhmähakemuksen hallinnointi

Kun ryhmän yhteyshenkilö on määritetty, voit luoda uuden hakemuksen ryhmälle valitsemalla “Lisää uusi hakemus”.

Mikäli ryhmän yhteyshenkilön tarvitsee lisätä ryhmään lisää ihmisiä, jotka eivät vielä ole maksaneet ESTA-lupaansa, voi hän valita vaihtoehdon “lisää maksamaton hakemus” lisätäkseen yhden hakijan hakemuksen. Hakemukseen tarvitaan myös hakijan passin numero ja syntymäaika, sekä ESTA-hakemuksen numero, tai hakijan kansalaisuus sekä passin myöntämis- ja vanhenemispäivämäärät.

Maksun suorittaminen

Ryhmähakemus voidaan maksaa, kun ryhmässä on vähintään kaksi hakemusta. Kaikki hakemukset on maksettavat 7 päivän sisällä ryhmän luomisesta. Seitsemän päivän jälkeen tiedot vanhenevat ja ryhmän yhteyshenkilön - tai muun ryhmähakemusta tekevän henkilön - on luotava ryhmä uudelleen sekä lisättävä ja lähetettävä hakemukset uudelleen.

Ryhmähakemuksen tarkastelu

Hakemusryhmä on haettavissa ryhmätunnuksella sekä ryhmän yhteyshenkilön sukunimellä, etunimellä ja toisella nimellä, syntymäajalla ja sähköpostiosoitteella. Ryhmän löytymisen jälkeen voit tarkastella hakemusryhmää, päivittää kunkin hakijan tietoja, lisätä tai poistaa hakijoita ryhmästä, maksaa maksut kaikkien ryhmän hakijoiden puolesta, sekä tarkistaa kunkin hakemuksen yksilöllisen tilanteen. Kun maksu on suoritettu, hakijoiden tietoja ei voi enää muokata hakijan sähköpostiosoitetta ja Yhdysvalloissa sijaitsevan majoituksen osoitetta lukuun ottamatta.

Tilan tarkistaminen

Ryhmän jokaisen matkustajan tila näkyy ryhmän yhteyshenkilön käyttöliittymässä. Jokaisella ryhmän jäsenellä on oma tila ESTA-luvan koko 72 tunnin käsittelyjakson ajan. Osa hakemuksista käsitellään nopeammin kuin toiset. CBP:n ohjeistuksen mukaan hakemuksen käsittelyyn voidaan tarvita jopa 72 tuntia. Hakemus, jonka tila on “Pending” (odottaa käsittelyä) tai “Travel Not Authorized” (matkustuslupaa ei myönnetty), ei vaikuta ryhmän muiden jäsenten ESTA-lupapäätöksiin.   

Kuinka monta hakemusta voin lähettää yhdellä maksulla?

Yhdellä maksulla voi lähettää korkeintaan 50 hakemusta.

Voinko lisätä hakemuksia maksun suorittamisen jälkeen?

Et. Kun kaikki ryhmän hakemukset on maksettu, et pysty enää lisäämään lisää hakemuksia. Voit kuitenkin luoda lopuille hakemuksille toisen ryhmän tai lähettää ryhmän matkustajien hakemukset yksittäin. Lisähakemusten lähettäminen alkuperäisen ryhmän ulkopuolella ei vaikuta CBP:n päätökseen kyseisten matkustajien ESTA-luvan hyväksymisen tai hylkäämisen suhteen.

Mitä hyötyä useiden hakemusten tai ryhmähakemuksen lähettämisestä on?

Ryhmähakemuksen lähettäminen antaa ryhmän yhteyshenkilölle mahdollisuuden maksaa kaikki ryhmän hakemukset yhdellä maksulla sen sijaan, että hänen pitäisi maksa jokainen hakemus erikseen.

Tarvitseeko ryhmän jäsenten matkustaa yhdessä?

Ei. Kunhan matkustajalla on hyväksytty ESTA-lupa, hän voi matkustaa Yhdysvaltoihin lentämällä tai meriteitse.

Entä jos osa ryhmän jäsenistä saapuu maitse?

Matkustajien, jotka saapuvat Yhdysvaltoihin maitse Kanadan tai Meksikon rajan kautta, ei tarvitse hakea ESTA-lupaa. Heidän on täytettävä Yhdysvaltain rajalla I-94/I-94W-lomakkeet tapauksesta riippuen.  

Yhteenveto

Useita ESTA-hakemuksia voi lähettää joko lisäämällä hakemuksia yksitellen tai luomalla ryhmähakemuksen. Kummassakin tapauksessa useat hakemukset ovat hallinnoitavissa ja maksettavissa yhdellä ainoalla maksulla.

Mikäli sinulla on viisumivapauteen oikeutetun maan passi ja haluat saada ESTA-luvan turismia, liiketoimintaa, lääketieteellistä käyntiä tai läpikulkua varten, aloita hakemuksen täyttäminen tai käy UKK-sivulla saadaksesi lisätietoa ESTA-luvasta

Hae ESTA