Tarkista ESTA-tila
ESTA-uutisia, tietoa ja apua.

ESTA Monacon kansalaisille

ESTA Monacon kansalaisille

ESTA-kelpoisuus

Valid Monacon kansalaiset voivat hakea ESTA-lupaa seuraavasti
Valid Monaco liittyi viisumivapausohjelmaan vuonna 1991.
Valid Monaco on viisumivapausohjelman aktiivinen jäsen.

Muut ESTA-vaatimukset

➤ ESTA on tarkoitettualle 90 päivän vierailuihin.
➤ Maata, ilmaa tai meriteitse saapuvat matkustajat tarvitsevat ESTA-luvan.
Tarvitaan voimassa oleva sähköinen ja koneellisesti luettava passi.
➤ ESTA myönnetään matkailua, liiketoimintaa, kauttakulkua, lääketieteellisiä tai kauttakulkutarkoituksia varten.
Jokaista vauvaa, lasta, teini-ikäistä tai aikuista matkustajaa kohti tarvitaan erillinen ESTA-hakemus.


Monacon kansalaiset voivat hakea ESTA-viisumivapautta (Electronic System for Travel Authorization) Yhdysvaltoihin matkustamista varten. ESTA:n ansiosta Monacon kansalaiset voivat vierailla Yhdysvalloissa matkailu-, liike-, kauttakulku-, sairaanhoito- ja lyhytaikaisissa opiskelutarkoituksissa ilman viisumia enintään 90 päivän ajan vierailua kohden. Monaco lisättiin viisumivapausohjelmaan vuonna 1991. Terrorismiuhkien torjumiseksi toteutetut turvatoimet ovat kuitenkin edellyttäneet matkustajien ennakkotarkastusta ennen heidän saapumistaan Yhdysvaltoihin.

ESTA-järjestelmä perustettiin vuonna 2009 viisumivapauden hakijoiden käsittelyn tehostamiseksi ja jotta Yhdysvaltain tulli- ja rajavartiolaitos sekä sisäisen turvallisuuden ministeriö (DHS) voisivat tehdä matkustajille ennakkotarkastuksen, jossa he voivat verrata tietoja lukuisiin lentokielto-, rikos- ja terroristiluetteloiden tietokantoihin. Vuodesta 2009 lähtien Monacon kansalaisilta on siis vaadittu hyväksyttyä ESTA-hakemusta Yhdysvaltoihin saapumista varten. Jos Monacon kansalaiselta kuitenkin evätään ESTA-hakemus tai jos hän ei ole oikeutettu ESTA-hakemukseen tai jos hän haluaa matkustaa Yhdysvaltoihin yli 90 päiväksi tai muuhun kuin ESTA-hakemuksen mukaiseen matkustustarkoitukseen, Monacon passinhaltijan on haettava asianmukaista Yhdysvaltain viisumia.

Monacon kansalaisten on haettava ESTA-viisumia verkossa. ESTA-lupaa tarvitaan ennen Yhdysvaltoihin suuntautuvaan lento- tai merialukseen nousemista tai rajanylitystä, ja sitä on haettava vähintään 72 tuntia ennen lähtöä. ESTA-hakemusta varten on käytettävä voimassa olevaa, voimassaolevaa sähköistä passia, jonka voimassaoloaika ei ole päättynyt. Hakijat voivat tutustua yksityiskohtaisiin ESTA-vaatimuksiin ja käydä ESTA FAQ:ssa saadakseen lisätietoja ennen ESTA-hakemuksen tekemistä.

Hyväksytty ESTA-hakemus ei anna Monacon kansalaiselle samoja oikeuksia kuin Yhdysvaltain viisumin haltijalle. Yhdysvaltalaisen viisuminhakijan on täytettävä kattavampi hakemuslomake, DS-160, ja osallistuttava haastatteluun Yhdysvaltain konsulaatissa tai suurlähetystössä. Lisäksi viisumityypistä riippuen hakijan on ehkä laadittava lisäasiakirjoja, joilla hän voi todistaa ennen maahantuloa, että hänen matkasuunnitelmansa ja -tavoitteensa ovat aitoja.

ESTA-hakemusneuvonta
  • Hakemukset on jätettävä vähintään 72 tuntia ennen Yhdysvaltoihin lähtöä.
  • ESTA-hakemuksen hylkäävät hakijat voivat silti hakea B2-turistiviisumia tai B1-liikeviisumia.
  • Hyväksytty ESTA-lupa voidaan peruuttaa milloin tahansa, eikä se takaa pääsyä Yhdysvaltoihin.

Lisätietoja ESTAsta

ESTA-edut
  • Voidaan käyttää useisiin maahantuloihin
  • Työpöytä- tai mobiilisovellus verkossa
  • Kaksi vuotta voimassa tai passin voimassaolon päättymispäivä, sen mukaan, kumpi on aikaisempi.
  • ESTA-hakemuksia koskevat päätökset tehdään yleensä välittömästi.

Hae ESTA-lupaa