Tarkista ESTA-tila
ESTA-uutisia, tietoa ja apua.

ESTA Maltan kansalaisille

ESTA Maltan kansalaisille

ESTA-kelpoisuus

Valid Maltan kansalaiset voivat hakea ESTA-lupaa
Valid Malta liittyi viisumivapausohjelmaan vuonna 2008
Valid Malta on viisumivapausohjelman aktiivinen jäsen.

Muut ESTA-vaatimukset

➤ ESTA on tarkoitettualle 90 päivän vierailuihin.
➤ Maata, ilmaa tai meriteitse saapuvat matkustajat tarvitsevat ESTA-luvan.
Tarvitaan voimassa oleva sähköinen ja koneellisesti luettava passi.
➤ ESTA myönnetään matkailua, liiketoimintaa, kauttakulkua, lääketieteellisiä tai kauttakulkutarkoituksia varten.
Jokaista vauvaa, lasta, teini-ikäistä tai aikuista matkustajaa kohti tarvitaan erillinen ESTA-hakemus.


Päivitetty viimeksi 1. helmikuuta 2023

Voivatko Maltan kansalaiset hakea ESTA-lupaa?

Maltan kansalaiset voivat hakea ESTA-viisumivapautta (Electronic System for Travel Authorization) Yhdysvaltoihin matkustamista varten. ESTA:n ansiosta Maltan kansalaiset voivat vierailla Yhdysvalloissa matkailu-, liike-, kauttakulku-, sairaanhoito- ja lyhytaikaisissa opiskelutarkoituksissa ilman viisumia enintään 90 päivän ajan vierailua kohden. Malta lisättiin viisumivapausohjelmaan vuonna 1996. Terrorismiuhkien torjumiseksi toteutetut turvatoimet ovat kuitenkin edellyttäneet matkustajien ennakkotarkastusta ennen heidän saapumistaan Yhdysvaltoihin.

ESTA-järjestelmä perustettiin vuonna 2009 viisumivapauden hakijoiden käsittelyn tehostamiseksi ja jotta Yhdysvaltojen tulli- ja rajavartiolaitos sekä sisäisen turvallisuuden ministeriö (DHS) voisivat tehdä matkustajille ennakkotarkastuksen, jossa he voivat verrata tietoja lukuisiin lentokielto-, rikos- ja terroristiluetteloiden tietokantoihin. Näin ollen Maltan kansalaisilta on vuodesta 2009 lähtien vaadittu hyväksyttyä ESTA-hakemusta Yhdysvaltoihin saapumista varten.

Voiko Maltan kansalainen jäädä maahan yli 90 päivää?

Maltan kansalaisen, joka haluaa saapua Yhdysvaltoihin yli 90 päiväksi tai muihin kuin ESTA-ohjelman sallimiin tarkoituksiin, on haettava toista viisumia. Lisätietoja saa Yhdysvaltain ulkoministeriön verkkosivuilta ja käyttämällä ilmaista"Visa Wizard -työkalua".

Voiko Maltan kansalainen pidentää ESTA-viisumiaan yli 90 päivää?

Kun olet päässyt Yhdysvaltoihin viisumivapausohjelman puitteissa, sinulla ei ole oikeutta jatkaa oleskeluasi alkuperäisen 90 päivän jakson jälkeen. Sinun on siis poistuttava Yhdysvalloista 90 päivän kuluessa. Lisätietoja oleskelusi jatkamisesta saat Yhdysvaltain kansalaisuus- ja maahanmuuttoviraston (USCIS) verkkosivuilta.

Voiko Maltan kansalainen muuttaa asemaansa Yhdysvaltoihin saapumisen jälkeen?

Sen jälkeen kun olet saapunut Yhdysvaltoihin viisumivapausohjelman mukaisesti, et voi muuttaa asemaasi Yhdysvalloissa. Lisätietoja saat Yhdysvaltain kansalaisuus- ja maahanmuuttoviraston (USCIS) verkkosivuston Change My Nonimmigrant Status -sivulta.

Milloin Maltan kansalaisen pitäisi hakea ESTA-hakemusta?

Maltan kansalaisia kehotetaan täyttämään ESTA-hakemus 72 tuntia ennen lähtöpäivää. Tarkemmat tiedot löytyvät ESTA-vaatimuksista tai ESTA FAQ -sivulta. On suositeltavaa tutustua näihin sivuihin ennen ESTA-hakemuksen tekemistä, jotta vältytään viivästyksiltä tai ESTA-hakemuksen hylkäämisen riskiltä.

Maltan on oltava Maltan täysivaltainen kansalainen, ennen kuin voi hakea Yhdysvaltojen ESTA-viisumia, joten matkustajien, joilla on passi tai matkustusasiakirja, jolla on muu asema, on haettava Yhdysvaltojen täysivaltaista vierailijaviisumia eikä ESTA-viisumia.

Kuinka kauan ESTA-luvan saaminen kestää?

Maltan kansalaiset voivat odottaa, että heidän ESTA-hakemuksensa käsitellään ja hyväksytään yleensä 30 minuutissa, ja lupa lähetetään sähköpostitse PDF-muodossa. Mitään asiakirjoja ei tarvitse tulostaa tai esittää lentokentällä, sillä ESTA-lupa tallennetaan sähköisesti passia vastaan Yhdysvaltain maahanmuuttoviraston järjestelmään.

Entä jos ESTA-lupa evätään?

Jos Maltan kansalaiselta evätään ESTA-lupa tai jos hän ei ole oikeutettu ESTA-lupaan tai jos hän haluaa matkustaa Yhdysvaltoihin yli 90 päiväksi tai muuhun kuin ESTA-luvan mukaiseen matkustustarkoitukseen, Maltan passin haltijan on haettava asianmukaista Yhdysvaltain viisumia.

Maltan kansalaisten on haettava ESTA-hakemusta verkossa. ESTA vaaditaan ennen Yhdysvaltoihin menevään maa-, lento- tai merialukseen nousemista, ja sitä on haettava vähintään 72 tuntia ennen lähtöä. ESTA-hakemusta varten on käytettävä voimassa olevaa, voimassaolevaa sähköistä passia, jonka voimassaoloaika ei ole päättynyt. Hakijat voivat tutustua yksityiskohtaisiin ESTA-vaatimuksiin ja käydä ESTA FAQ:ssa saadakseen lisätietoja ennen ESTA-hakemuksen tekemistä.

Hyväksytty ESTA-hakemus ei anna Maltan kansalaiselle samoja oikeuksia kuin Yhdysvaltain viisumin haltijalle. Yhdysvaltain viisuminhakijan on täytettävä kattavampi hakemuslomake, DS-160, ja osallistuttava haastatteluun Yhdysvaltain konsulaatissa tai suurlähetystössä. Lisäksi viisumityypistä riippuen hakijan on ehkä laadittava lisäasiakirjoja, joilla hän voi todistaa ennen maahantuloa, että hänen matkasuunnitelmansa ja -tavoitteensa ovat aitoja.

Pitääkö minun ottaa mukaan tulostettu versio matkustusluvasta näytettäväksi lentokentällä?

Matkustuslupaa ei tarvitse tulostaa, sillä järjestelmä on täysin sähköinen, ja maa-, meri- tai lentoliikenteen harjoittajasi voi saada ESTA-statustietosi DHS:ltä. Saattaa kuitenkin olla hyvä idea tulostaa paperi, jotta sinulla on vahvistus käsillä ja jotta voit pitää kirjaa hakemuksesi numerosta.

Kuinka yksityinen ESTA-sivusto on?

ESTA-sivusto noudattaa Yhdysvaltojen yksityisyydensuojalain (Privacy Act) määräyksiä. Sitä isännöi ja ylläpitää myös Yhdysvaltain hallitus, ja se on ottanut käyttöön tekniikkaa, jolla varmistetaan tietojen ja muiden tärkeiden tietojen turvallisuus verkkosivustolla. Voit tutustua DHS:n nykyisiin tietosuojatoimenpiteisiin täällä.

Mitä tietokoneessani on oltava, jotta voin lähettää hakemuksen onnistuneesti ESTA-alustalla?

Vähimmäisvaatimuksena on internetselain, joka tukee 128-bittistä salausta. Selaimen on oltava päivitetty uusimpaan versioon, JavaScriptin on oltava käytössä ja evästeet on hyväksyttävä. Kaikkia yleisimpiä selaimia tuetaan, mutta jos sinulla on ongelmia, tarkista yllä olevat vähimmäisvaatimukset. Jos ongelmia ilmenee edelleen, kokeile käyttää toista selainta.

Missä tilanteissa minun on haettava ESTA-lupaa uudelleen?

Seuraavassa on lueteltu mahdollisia tilanteita, jotka voivat edellyttää uutta matkustuslupaa:

 • Nimi muuttuu
 • Sinulle on myönnetty uusi passi jostain syystä.
 • Sukupuolesi vaihtuu
 • Kansalaisuusmaasi vaihtuu
 • Jos olosuhteesi ovat muuttuneet ja se vaikuttaa suoraan joidenkin edellisessä hakemuksessasi vastaamiesi kysymysten pätevyyteen.
 • Nykyisen matkustuslupasi voimassaolo on päättynyt, koska kahden vuoden voimassaoloaika on umpeutunut tai passisi on vanhentunut. (Huomaa, että vaikka jokaisessa hyväksytyssä hakemuksessa on kahden vuoden määräaika, jos passisi vanhenee näiden kahden vuoden aikana, myös matkustuslupasi vanhenee automaattisesti).

Minulla on voimassa oleva, hyväksytty matkustuslupa. Sen voimassaolo kuitenkin päättyy oleskeluni aikana ja ennen kuin lähden Yhdysvalloista. Onko minun haettava uutta lupaa ennen Yhdysvaltoihin lähtöä?

Ei ole tarpeen hakea uudelleen, sillä hyväksyttyä ESTA-lupaa tarvitaan vain Yhdysvaltoihin saapumisen yhteydessä.

Olen kaksoiskansalainen, ja muu kuin viisumivapauden myöntävä passini on vanhentunut. Mitä passia minun pitäisi käyttää?

Sinun on annettava kaikkien passien ja kansalaisuuksien uusimmat tiedot. Käytä kuitenkin ESTA-hakemuksessa haluamaasi VWP-kelpoista passia.

Voinko jättää pakollisen kentän tyhjäksi ja hylätäänkö hakemukseni, jos teen niin?

Hakijoita kehotetaan täyttämään kaikki lomakkeen pakolliset kentät. Epätäsmälliset tiedot eivät välttämättä johda hakemuksen hylkäämiseen, mutta ne voivat johtaa ylimääräiseen käsittelyaikaan ennen päätöksen tekemistä.

Miksi työnantajatietoni ovat merkityksellisiä?

Työpaikkatietosi auttavat osoittamaan, että et aio tulla Yhdysvaltoihin maahanmuuttajana. Matkustuslupaa koskeva asemasi on edelleen vain ei-maahanmuuttajan asemassa, ja yksityishenkilönä sinun on osoitettava, että aiot palata kotimaahasi.

ESTA-hakemusneuvonta
 • Hakemukset on jätettävä vähintään 72 tuntia ennen Yhdysvaltoihin lähtöä.
 • Hylätyt ESTA-hakijat voivat silti hakea B2-turistiviisumia tai B1-liikeviisumia.
 • Hyväksytty ESTA voidaan peruuttaa milloin tahansa, eikä se takaa pääsyä Yhdysvaltoihin.

Lisätietoja ESTAsta

ESTA-edut
 • Voidaan käyttää useisiin maahantuloihin
 • Työpöytä- tai mobiilisovellus verkossa
 • Kaksi vuotta voimassa tai passin voimassaolon päättymispäivä, sen mukaan, kumpi on aikaisempi.
 • ESTA-hakemuksia koskevat päätökset tehdään yleensä välittömästi.

Hae ESTA-lupaa