Tarkista ESTA-tila
ESTA-uutisia, tietoa ja apua.

ESTA Argentiinan kansalaisille

ESTA Argentiinan kansalaisille

ESTA-kelpoisuus

Invalid Argentiinan kansalaiset eivät voi hakea ESTA-lupaa
Invalid Argentiina liittyi viisumivapausohjelmaan vuonna 1996, ja se poistettiin siitä vuonna 2002.
Valid Argentiinaa arvioidaan parhaillaan viisumivapausohjelman osalta lähitulevaisuudessa tapahtuvaa maahantuloa varten.


Argentiinan kansalaiset eivät voi hakea ESTA-viisumivapautta (Electronic System for Travel Authorization) Yhdysvaltoihin matkustamista varten, mutta tämä saattaa kuitenkin muuttua.

Viisumivapausohjelmaan kuuluvien maiden jäsenyys voidaan peruuttaa milloin tahansa. Argentiina oli aiemmin viisumivapausohjelman jäsen vuosina 1996-2002. Jäsenyys lopetettiin, koska Yhdysvaltojen hallitus oli huolissaan Argentiinan talouskriisistä ja siitä, että suuri määrä argentiinalaisia käyttäisi viisumivapausohjelmaa hyväkseen löytääkseen työllistymismahdollisuuksia ja todennäköisesti rikkoisi viisumivapauden ehtoja. Esimerkkejä rikkomuksista olisivat viisumivapauden voimassaoloajan ylittäminen tai työnhaku Yhdysvaltoihin viisumivapauden voimassa ollessa.

Näin ollen Argentiinan kansalaisten on hankittava viisumi matkustaakseen Yhdysvaltoihin matkailua, liiketoimintaa, kauttakulkua tai muita matkoja varten. Lisätietoja Yhdysvaltain viisumin hakemisesta Argentiinan kansalaiset voivat käydä osoitteessa https://usa-visas.com.

Yhdysvaltojen hallitus arvioi jatkuvasti viisumivapausohjelman jäsenmaan taloudellista ja poliittista ympäristöä. Mahdollisia jäsenmaita arvioidaan niiden yleisen sisäpoliittisen vakauden sekä sen perusteella, kuinka todennäköisesti jäsenmaan kansalaiset käyttäisivät viisumivapausohjelmaa väärin. Näiden seikkojen merkitys on siinä, että ne varmistavat, ettei viisumivapauden hakijan kotimaassa ole poliittisia tai taloudellisia levottomuuksia, ja näin ollen matkustaja rikkoisi ohjelman sääntöjä epätodennäköisemmin.