Tarkista ESTA-tila
ESTA-uutisia, tietoa ja apua.

Viisumi New Yorkiin

Muokattu: elo 24, 2023  | Tunnisteet: USA:n viisumi, USA:n viisumihakemus, USA:n viisumivaatimukset

Information on visiting New York and applying for a visa or ESTA.

New York City on yksi maailman ikonisimmista kaupungeista, ja se houkuttelee matkailijoita horisontillaan, kulttuurillaan ja loputtomilla mahdollisuuksillaan. Mutta ennen kuin pääset pureutumaan Isoon Omenaan, sinun on hankittava asianmukaiset matkustusasiakirjat. Useimmille kansainvälisille matkustajille tämä tarkoittaa joko ESTA-järjestelmän (Electronic System for Travel Authorization) tai viisumin hakemista.

Jos olet kiinnostunut viisumista New Yorkiin tai ESTA-viisumivapaudesta, saat tästä lyhyestä artikkelista tietoja, joita tarvitset kyseistä hakemusta varten.

ESTA tai viisumi: Mitä tarvitset?

ESTA (viisumivapausohjelma)

Viisumivapausohjelman (Visa Waiver Program, VWP ) tarkoituksena oli helpottaa tiettyjen maiden passinhaltijoiden pääsyä New Yorkiin ilman viisumin hakemista. Tällä hetkellä viisumivapausohjelmaan kuuluu 41 maita. Henkilöt, jotka haluavat vierailla New Yorkissa alle 90 päivää joko matkailua, liiketoimintaa, kauttakulkua tai sairaanhoitoa varten, voivat olla oikeutettuja viisumiin. ESTA-viisumivapaus myönnetään enintään kahdeksi vuodeksi tai passin voimassaolon päättymispäivään saakka sen mukaan, kumpi näistä ajankohdista tulee ensin.

Hyväksytyt liiketoimintatarkoitukset ESTA-viisumilla

 • Konsultoi liikekumppaneita
 • Osallistuminen tieteelliseen, koulutukselliseen, ammatilliseen tai liiketoimintaan liittyvään kokoukseen tai konferenssiin.
 • Osallistua lyhytaikaiseen koulutukseen (sinulle ei saa maksaa mistään lähteestä New Yorkissa, paitsi oleskelustasi aiheutuvista kuluista).
 • Neuvotella sopimuksesta

ESTA:n hyväksymät matkailutarkoitukset

 • Matkailu
 • Loma (loma)
 • Vierailu ystävien tai sukulaisten luona
 • Lääkärinhoito
 • Osallistuminen veljeskuntien, sosiaalisten järjestöjen tai palvelujärjestöjen järjestämiin sosiaalisiin tapahtumiin.
 • Amatöörien osallistuminen musiikki-, urheilu- tai vastaaviin tapahtumiin tai kilpailuihin, jos osallistumisesta ei makseta osallistuminen lyhyeen vapaa-ajan opintojaksoon, joka ei ole tarkoitettu tutkintoon oikeuttavaksi (esimerkiksi kahden päivän kokkauskurssi lomalla).

Matkustustarkoitukset, jotka eivät ole sallittuja viisumivapausohjelmassa.

 • Opiskelu opintopistettä vastaan
 • Työskentely
 • Työskentely ulkomaisena lehdistön, radion, elokuvan, toimittajien tai muun tiedotusvälineen työntekijänä.
 • Pysyvä oleskelu Yhdysvalloissa

ESTA-hakemuksen tekeminen

 1. Lähetä ESTA-hakemus verkossa. Tämä vie yleensä 20-30 minuuttia hakijaa kohden.
 2. Täytä vaaditut tiedot, mukaan lukien henkilötiedot ja passitiedot.
 3. Maksa ESTA-hallituksen maksu.
 4. Odota hyväksyntää, joka voi joskus tapahtua välittömästi, mutta voi myös kestää jopa 72 tuntia.

Yhdysvaltain viisumi

Jos et ole oikeutettu ESTA-viisumivapauteen tai haluat viipyä New Yorkissa yli 90 päivää, tarvitset B1-liikeviisumin, B2-turistiviisumin tai B1-B2-vierailuviisumin. Vierailijaviisumeja on eri luokkia, jotka luokitellaan vierailun tarkoituksen mukaan.

 1. B1-luokka - Liiketoimintatarkoituksiin, kokousten pitämiseen, jäämistön selvittämiseen.
 2. B2-luokka - Matkailu-, loma- ja vapaa-ajanviisumi sekä muut vierailutarkoitukset.

Miten Yhdysvaltain viisumia haetaan?

Viisumin hakeminen edellyttää tiettyjen vaiheiden noudattamista. Joskus näiden ohjeiden kulku voi vaihdella sen maan mukaan, josta haet viisumia.

 1. Täytä onlineviisumihakemus - Sinun on ensin täytettävä onlineviisumihakemuslomake DS-160. Kun olet täyttänyt hakemuksen onnistuneesti, pääset vahvistussivulle, josta sinun on otettava tuloste. Tuloste on pakollinen haastattelussa.
 2. Varaa aika haastatteluun - Sinun on varattava aika Yhdysvaltain viisumihaastatteluun kotimaasi Yhdysvaltain suurlähetystöön tai konsulaattiin. Sen jälkeen sinun on odotettava viisumivirkailijan puhelua. Ei ole mitään kiinteää aikaa, jolloin saat puhelun Yhdysvaltain suurlähetystöstä tai konsulaatista. Soittoaika riippuu monista tekijöistä, kuten sijainnistasi, sesonkiajasta ja viisumiluokasta. Siksi sinun on haettava viisumia etukäteen.
 3. Säilytä pakolliset asiakirjat - a) voimassa oleva passi, b) lomake DS 160 vahvistussivu, c) kuitti hakemusmaksun maksamisesta, d) valokuva.
 4. Suurlähetystön haastattelu / tapaaminen - Tutkittuaan sinut haastattelussa konsulaatin tai suurlähetystön edustaja päättää, oletko pätevä vai et. Viisumihaastattelun jälkeen sinun on ehkä pyydettäessä toimitettava lisää asiakirjoja. Varaudu siis siihen.
 5. Hyväksytyn Yhdysvaltain viisumin saaminen - Kun viisumisi on hyväksytty, saat passisi ja viisumisi kuriirin välityksellä tai voit halutessasi noutaa asiakirjasi läheisestä Yhdysvaltain suurlähetystöstä.

New Yorkin nähtävyydet

Vapaudenpatsas ja Ellis Island

Mikään New Yorkin vierailu ei olisi täydellinen näkemättä näitä Amerikan vapauden ja maahanmuuton symboleita. Voit matkustaa Battery Parkista lautalla molemmille saarille. Liput voi ostaa etukäteen verkosta.

Times Square

Tämä vilkas kauppa- ja viihdekeskus on kuuluisa teattereistaan, ostosmahdollisuuksistaan ja vuosittaisesta uudenvuodenaaton pallonpudotuksesta. Siellä on käytävä ainakin kerran.

Central Park

Central Park on keidas Manhattanin betoniviidakon keskellä, ja se tarjoaa lukuisia virkistysmahdollisuuksia veneilystä live-esitysten seuraamiseen.

Broadway

Teatterin ystäville Broadwayn esityksen katsominen on käytännössä ehdoton edellytys. Tarjolla on jokaiselle jotakin klassikoista, kuten "Oopperan kummitus", ja moderneista hiteistä, kuten "Hamilton".

Museot

Metropolitan Museum of Art ja Museum of Modern Art (MoMA) ovat vain kaksi kaupungin merkittävimmistä kulttuurilaitoksista. Molemmat tarjoavat kattavat kokoelmat taidetta ja esineitä eri puolilta maailmaa.

Empire State Building

Jos haluat panoraamanäkymät kaupunkiin, suuntaa tämän ikonisen pilvenpiirtäjän huipulle. 86. kerroksessa sijaitsevasta observatoriosta avautuvat vertaansa vailla olevat näkymät, erityisesti auringonlaskun aikaan.

Johtopäätös

Olitpa vierailulla ensimmäistä kertaa tai kokenut matkailija, New York City tarjoaa jokaiselle jotakin. Ennen matkalle lähtöä on kuitenkin tärkeää varmistaa asianmukaiset matkustusasiakirjat joko ESTA- tai viisumihakemuksella. Kun tämä on tehty, kaupungin ikoniset maamerkit, kulttuuri-instituutiot ja ainutlaatuiset kaupunginosat odottavat löytämistäsi. Kun matka New Yorkiin suunnitellaan oikein, siitä voi tulla unohtumaton kokemus.