Viisumi New Yorkiin

Julkaistu: Mar 27, 2019, Muokattu: Nov 09, 2019 | Tunnisteet: USA Visa, Yhdysvaltain viisumihakemus, Yhdysvaltain viisumivaatimukset

Jos olet kiinnostunut viisumista New Yorkiin tai ESTA-viisumivapaudesta, saat tästä lyhyestä artikkelista tarvitsemasi tiedot hakemustasi varten.

New York - kaupunki, joka ei koskaan nuku. New York on yksi maailman ihailluimmista turistikohteista. Kaupungissa vierailee yli 54 miljoonaa ulkomaalaista ja amerikkalaista turistia vuosittain. Tämän vuoksi ei ole ihme, että New York -villitys on levinnyt ympäri maailman. Tämä valtava kaupunki on levittäytynyt alueelle, joka sisältää yli 113 neliökilometriä puistoja ja 22 kilometrin mitalta julkisia rantoja. New Yorkissa on runsaasti nähtävyyksiä, jotka vetoavat turistien tunteisiin. Lisäksi nähtävyysvalikoima on niin monipuolinen, että tämä kaupunki tarjoaa jokaiselle jotakin iästä ja mielenkiinnon kohteista riippumatta. Mikä tärkeintä, kaupunki omaa taianomaisen melodisen tunnelman laajan musiikkikulttuurinsa ja -historiansa ansiosta. New York City on kuuluisa ruokakulttuurista, joka on huomattavasti monipuolisempi. Kaikista harvinaisimpienkin ruokakulttuurien tuotteita on helposti saatavilla. New Yorkin viisumi tai viisumivapaus on hankittava ennen New Yorkiin matkustamista.

Viisumivapausohjelma (Visa Waiver Program, ESTA)

Viisumivapausohjelman (Visa Waiver Program, VWP) tarkoituksena oli helpottaa tiettyjen maiden passin omaavien henkilöiden pääsyä New Yorkiin ilman viisumin hakemista. Nykyään viisumivapausohjelmassa on 40 jäsenmaata. Vapaus voi koskea yksilöitä, jotka haluavat vierailla New Yorkissa korkeintaan 90 päivän ajan, joko huvimatkailun, työn, läpikulun tai lääketieteellisen hoidon vuoksi. ESTA-viisumivapaus myönnetään korkeintaan kahdeksi vuodeksi tai passin vanhenemispäivään saakka, riippuen siitä, kumpi ajankohta ensin tulee vastaan.

Viisumivapausohjelman ehdoissa on myös muita vaatimuksia, jotka on täytettävä, jotta viisumivapauden voi saada. Nämä ehdot on listattu alla:

HYVÄKSYTYT LIIKEMATKASYYT

 • Konsultaatio liikekumppanin kanssa
 • Tiede-, koulutus-, työ- tai liiketapaamiseen tai -konferenssiin osallistuminen
 • Lyhytkestoiseen koulutukseen osallistuminen (et saa saada rahallista korvausta miltään New Yorkissa sijaitsevalta lähteeltä, lukuun ottamatta oleskeluun liittyviä oheiskuluja)
 • Sopimusneuvottelut

HYVÄKSYTYT HUVIMATKASYYT

 • Turismi
 • Loma
 • Vierailu ystävien tai sukulaisten luona
 • Lääketieteellinen hoito
 • Veljeskunta-, sosiaali- tai palveluluontoisen toiminnan tapahtumiin osallistuminen
 • Ilman korvausta amatöörinä musiikki-, urheilu- tai muihin tapahtumiin tai kilpailuihin osallistuminen. Ilmoittautuminen lyhyille vapaa-ajan kursseille, joista ei saa suorituksia tutkintoa varten (esimerkiksi kahden päivän ruoanlaittokurssi loman aikana)

MATKASYYT, JOITA VIISUMIVAPAUSOHJELMA EI SALLI

 • Opiskelu opintosuorituksia varten
 • Työnteko
 • Ulkomaalaisen lehdistön, radion, elokuva-alan, toimittajien tai muun tiedotusvälineen edustajana työskentely
 • Pysyvä asuminen Yhdysvalloissa

Lisävaatimukset

 1. Vierailijalla on oltava ESTA-lupa (Electronic System for Travel Authorization, matkustuslupajärjestelmä)

ESTA on Yhdysvaltain kotimaan turvallisuusviraston (DHS) sekä Yhdysvaltain tulli- ja rajavartiolaitoksen (CBP) automatisoitu verkkopohjainen järjestelmä, joka määrittää henkilön kelpoisuuden matkustaa ilman viisumia New Yorkiin niin huvi- kuin työmatkoja varten.

 1. Voit saapua Yhdysvaltoihin vain, jos matkareittisi on meno-paluumatka lento- tai meriteitse.
 2. Sinulla ei ole aiempia kielteisiä päätöksiä rajalta, sillä et välttämättä saa ESTA-lupaa, jos aiempi Yhdysvaltojen viisumianomuksesi on hylätty.
 3. Sinulla on oltava biometrinen passi.

Turistiviisumit, liikematkaviisumit ja vierailijaviisumit

Jos et ole kelpoinen saamaan ESTA-viisumivapautta, tai haluat viipyä New Yorkissa yli 90 päivää, tarvitset B1-liikematkaviisumin, B2-turistiviisumin tai B1-B2-vierailijaviisumin. Vierailijaviisumeilla on eri luokkia vierailun tarkoituksesta riippuen.

 • Luokka B1 - liiketoiminta, tapaamiset, kuolinpesän selvitys.
 • Luokka B2 - turismi, loma, vapaa-aika ja muut vierailutarkoitukset.

Hakuprosessi

Viisumin hakemisessa on tietty määrä vaiheita, jotka on käytävä lävitse. Joskus näiden ohjeiden järjestys saattaa vaihdella riippuen maasta, josta käsin olet hakemassa viisumia.

 1. Täytä viisumihakemus verkossa - ensiksi sinun täytyy täyttää verkossa viisumihakemuslomake DS-160. Kun olet onnistuneesti täyttänyt lomakkeen, pääset vahvistussivulle. Sinun pitää tulostaa tämä vahvistussivu. Tuloste on oltava mukana haastattelussa.
 2. Varaa aika haastatteluun - sinun on varattava aika viisumihaastatteluasi varten oman maasi Yhdysvaltojen suurlähetystöstä tai konsulaatista. Tämän jälkeen sinun on odotettava viisumivirkailijan puhelinsoittoa. Viisumitoimiston puhelinsoitolle ei ole määritetty tiettyä aikaa. Puhelun aika riippuu monista tekijöistä, kuten sijainnistasi, vuodenajasta ja viisumiluokasta. Tämän vuoksi viisumia on haettava etukäteen.
 3. Säilytä pakolliset asiakirjat - a) voimassaoleva passi, b) lomakkeen DS 160 vahvistussivu, c) kuitti anomismaksusta, d) valokuva
 4. Suurlähetystön haastattelu/tapaaminen - tarkasteltuaan tapaustasi haastattelussa, viisumivirkailijasi päättää myönnetäänkö viisumi vai ei. Saatat joutua toimittamaan lisäasiakirjoja viisumihaastattelusi jälkeen näin pyydettäessä. Varaudu siis tähän. Kun viisumisi on hyväksytty, sinun on maksettava sovellettava viisumin myöntämismaksu. Saat pian passisi ja viisumisi.

Jos sinulla on viisumivapausohjelmassa mukana olevan maan passi ja haluat saada ESTA-luvan huvimatkaa, liikematkaa, lääketieteellistä hoitoa tai läpikulkumatkaa varten, aloita hakemuksen täyttäminen. Muissa tapauksissa käy katsomassa usein kysytyt kysymykset saadaksesi lisätietoja ESTA-luvasta.

Hae ESTA

Jaa

FacebookTwitterYoutube

Hae ESTA-lupaa

ESTA on pakollinen matkustuslupa kelpoisille matkustajille, jotka saapuvat Yhdysvaltoihin maa-, lento- tai meriteitse alle 90 päivää kestäville vierailuille.

Hae ESTA-lupaa