Tarkista ESTA-tila
ESTA-uutisia, tietoa ja apua.

Viisumi New Orleansiin, Yhdysvaltain Louisianaan

Muokattu: Oct 14, 2019 | Julkaistu: Oct 14, 2019 | Tunnisteet: ESTA, USA Visa

Viisumi New Orleansiin, Yhdysvaltain Louisianaan

Johdanto

Jos pidät hyvästä ruoasta, hyvästä musiikista ja energisistä kulttuurikokemuksista, New Orleans on sinulle sopiva paikka. New Orleansissa käydessäsi saat kokea yhden maailman ainutlaatuisimman kaupungin nähtävyydet, äänet ja maut. Tässä oppaassa on lyhyt katsaus turistiaktiviteeteista sekä tietoa siitä, tarvitsetko New Orleansiin ESTA-luvan vai viisumin.

ESTA-lupa vai Yhdysvaltain viisumi New Orleansiin matkustamista varten?

Etkö tiedä, tarvitsetko New Orleansiin ESTA-luvan vai viisumin? Jos tarkoituksenasi on käydä New Orleansissa liikeasioissa, huvimatkalla, perhereissulla tai työn vuoksi, sinun on saatava kelvollinen matkustuslupa, jolla saat luvan saapua Yhdysvaltoihin hakemasi viisumin käyttötarkoitusta varten. Ainoa viisumisääntöön liittyvä poikkeus koskee tiettyjen maiden kansalaisia viisumivapausohjelman (Visa Waiver Program, VWP) nojalla. Viisumivapausohjelma hoidettiin aiemmin manuaalisesti Yhdysvaltoihin saavuttaessa, mutta nykyään tämä prosessi on automatisoitu sähköisen matkustuslupajärjestelmän (Electronic System for Travel Authorization, ESTA) avulla, jotta matkailijoiden riskitarkastus voidaan suorittaa jo ennen matkan aloitusmaasta lähtöä. Viisumivapausohjelma on vain niiden vierailijoiden käytettävissä, joiden tarkoituksena on käydä Yhdysvalloissa huvimatkailua, liikematkoja, läpikulkua tai lääketieteellistä hoitoa varten.  

Mitä eroa ESTA-luvalla ja viisumilla on?

ESTA-luvan ja viisumin välinen ero on siinä, että ESTA-luvan eli viisumivapausohjelman nojalla maahanpääsyluvan saava matkailija saa viipyä maassa korkeintaan 90 päivää, eikä tätä ajanjaksoa voi pidentää. Turistiviisumia voidaan jatkaa, mikäli hakija täyttää jatkohakemuksessa haetun viisumiluokituksen vaatimukset. Toinen ero ESTA-luvan ja viisumin välillä on, että ESTA-lupaa voi hakea ainoastaan biometrisen passin omaava hakija, vaikka hän olisikin viisumivapausohjelman jäsenmaan kansalainen. Tämä johtuu siitä, että biometrisen passin sisältämät edistyneet biometriset tiedot integroidaan ESTA-lupaan rajojen turvallisuuden takaamiseksi. Yhdysvaltoihin matkaa suunnittelevia viisumivapausmaiden kansalaisia ohjeistetaan hakemaan ESTA-lupaa verkossa ennen matkasuunnitelmien lukkoon lyömistä.  Vaikka ESTA-hakemuksen vastaus tulee yleensä välittömästi, on huomattavasti turvallisempaa täyttää ESTA-hakemus heti, kun tiedät olevasi valmis varaamaan matkasi. Hyväksytty ESTA-lupa on voimassa kaksi vuotta myöntämispäivästä. Kahden vuoden ajanjakson aikana matkoja voi tehdä useita. Jos olet saanut ESTA-luvan tai Yhdysvaltain viisumin New Orleansiin, voit alkaa valmistautua matkaasi.

New Orleansin musiikki

Monille New Orleans on jazzin kotikaupunki. Kuunnellakseen ja kokeakseen jazzia useimmat kävijät suuntaavat Bourbon Streetin ja ranskalaiskorttelin klubeille. Jazzin lisäksi New Orleansin rikkaasta kulttuuriyhdistelmästä on syntynyt monia muita musiikkityylejä. Ranskalaiskorttelin läheltä löytyy Frenchmen Street, New Orleansin musiikin keskittymä. Jos sinulla on mahdollisuus käydä jollakin Frenchman Streetin klubeista, on luvassa todellinen musiikkinautinto. Oli musiikkimakusi sitten millainen tahansa, tarjolla olevien musiikkityylien valikoima on laaja. Toinen käymisen arvoinen paikka on kuuluisa Louis Armstrong Park. Puistossa järjestetään usein ilmaisia konsertteja, joita voi käydä kuuntelemassa ja tanssimassa livemusiikin tahtiin. Kaupungissa pidetään joka vuosi myös New Orleans Jazz & Heritage Festival, jonka paikalliset tuntevat nimellä Jazz Fest.

Ranskalainen kortteli

Historiallinen ranskalainen kortteli sijaitsee New Orleansin korkeimmalla alueella. Sen lisäksi, että kyseessä on kaupungin vanhin osa, sitä pidetään myös kaupungin kulttuurikeskuksena. Paikalliset tuntevat alueen nimellä “Quarter”. Korttelissa sekoittuvat eri tyylit sekä amerikkalaisten, espanjalaisten, ranskalaisten ja kreolilaisten ihmisten vaikutus. Monien kauppojen, klubien, ravintoloiden ja nähtävyyksien vuoksi tämä eloisa alue tarjoaa kävijöilleen mahdollisuuden pitää hauskaa. Jos haluat nähdä ranskalaisen korttelin nähtävyydet ja ottaa ajastasi kaiken irti, kierroksia on tarjolla runsaasti. Riippumatta siitä, kiinnostaako sinua 1700-luvun arkkitehtuuri, kummitustalot vai suositut baarit, tarjolla on jokaiselle jotakin.

Nähtävyyksien kiertely

Jos tarkoituksenasi on katsella New Orleansin nähtävyyksiä, kaupunki tarjoaa liikkumiseen erilaisia tapoja. Valikoimasta löytyy kaikkea polkupyöristä ja polkupyörätakseista takseihin ja limusiineihin sekä lauttoihin ja raitiovaunuihin. Jos suosit hitaampaa tahtia, voit tutustua kaupungin nähtävyyksiin myös jalan.

Raitiovaunu on mahtava tapa tutkailla New Orleansia. Kaupungin raitiovaunut ovat olleet tärkeä osa kaupunkikokemusta 1800-luvulta lähtien. Raitiovaunulinjoja on viisi. St Charles Line on pisin. Yli 150 vuoden iässä kyseessä on vanhin jatkuvasti liikennöivä raitiovaunulinja maailmassa. Yli 21 kilometrin pituisella radalla kulkevat raitiovaunut etenevät kaupungin vanhimpien osien läpi ohittaen tunnettuja maamerkkejä ja monumentteja. Jokainen linjalla kulkeva raitiovaunu on historiallinen maamerkki. Kaupungin muut raitiovaunulinjat ovat Canal Street Line ja Riverfront Line sekä nykyaikaiset Rampart/St Claude Line ja Loyola Line. Canal Street Line vie sekä paikalliset että vierailijat vajaan yhdeksän kilometrin reitin matkan läpi kaupungin. Sen kahden haaran myötä voit käydä esimerkiksi kaupungin puistossa, historiallisilla hautausmailla sekä New Orleans Museum of Art -museossa. Jos saavut bussilla tai junalla, tarjolla on Loyola Line. Vuonna 2013 avattu linja vie sinut Union Passenger Terminalilta suoraan kaupungin sydämeen suurten hotellien luo.

Loppusanat

Jos pohdit New Orleansissa vierailua, kaupungilla on paljon tarjottavaa. Historiallisen arkkitehtuurinsa, mahtavan ruoan sekä merkittävän musiikin ansiosta rikkaasta ja elinvoimaisesta kulttuurista on helppo nauttia. Ennen kuin aloitat laukkujesi pakkaamisen, varmista, että sinulla on oikeanlainen matkustuslupa ja että ESTA- tai viisumihakemuksesi on hyväksytty.

Mikäli sinulla on viisumivapauteen oikeutetun maan passi ja haluat saada ESTA-luvan turismia, liiketoimintaa, lääketieteellistä käyntiä tai läpikulkua varten, aloita hakemuksen täyttäminen tai käy UKK-sivulla saadaksesi lisätietoa ESTA-luvasta

Hae ESTA