Tarkista ESTA-tila
ESTA-uutisia, tietoa ja apua.

Viisumi New Orleansiin, Yhdysvaltain Louisianaan

Muokattu: elo 24, 2023  | Tunnisteet: ESTA, USA:n viisumi

Information on visiting New Orleans and needing a visa for New Orleans.

Johdanto

New Orleans on yksi Yhdysvaltojen elinvoimaisimmista ja kulttuurisesti rikkaimmista kaupungeista, ja se tarjoaa ainutlaatuisen sekoituksen historiallista perintöä, herkullista ruokaa ja monipuolisia musiikkiperinteitä. Olitpa sitten kiinnostunut kiertelemään ranskalaista korttelia, osallistumaan vuotuisiin Mardi Gras -juhliin tai tutustumaan erilaisiin jazzklubeihin, jokaiselle löytyy jotakin. Mutta ennen kuin voit nauttia New Orleansin viehätyksestä, sinun on selvitettävä maahantulovaatimukset joko hakemalla ESTA-järjestelmää (Electronic System for Travel Authorization) tai viisumia.

ESTA vs. viisumi: Mikä on ero?

ESTA

Jos olet jonkin 41 Visa Waiver Program (VWP) -maan, kuten Yhdistyneen kuningaskunnan, Japanin tai Australian, kansalainen, voit hakea ESTA-lupaa lyhyitä vierailuja (enintään 90 päivää) varten matkailu-, liike-, kauttakulku- tai lääketieteellisiin tarkoituksiin. Hakemusprosessi tapahtuu verkossa ja on yleensä nopea, ja usein hakemus hyväksytään muutamassa minuutissa. On kuitenkin suositeltavaa tehdä hakemus vähintään 72 tuntia etukäteen mahdollisten viivästysten varalta.

ESTA-hakemusta varten tarvitset seuraavat tiedot:

Yhdysvaltain viisumit

Jos et ole VWP-maasta, aiot viipyä yli 90 päivää tai aiot työskennellä tai opiskella Yhdysvalloissa, sinun on haettava viisumia. Viisumihakemusprosessi on yksityiskohtaisempi ja edellyttää henkilökohtaista haastattelua Yhdysvaltain suurlähetystössä tai konsulaatissa, ja sen läpivienti voi kestää useita viikkoja tai jopa kuukausia.

Turistiviisumin hakemiseen tarvitset:

  • voimassa oleva passi
  • yksi passin kokoinen valokuva
  • Yhdysvaltain viisumihakemusmaksu.
  • Täytetty DS-160-lomake
  • liiteasiakirjat, mukaan lukien yksityiskohtaiset tiedot matkasuunnitelmistasi.

Kumpi sinun pitäisi valita New Orleansiin?

ESTA- ja viisumihakemuksen välinen valinta riippuu pääasiassa kansalaisuudestasi, vierailusi tarkoituksesta ja oleskelusi pituudesta. ESTA-viisumi on yksinkertaisempi, nopeampi ja halvempi, mutta sitä voivat käyttää vain VWP-maiden kansalaiset lyhytaikaisia vierailuja varten. Viisumi tarvitaan pidempään oleskeluun ja muiden kuin VWP-maiden kansalaisille.

Etkö tiedä, tarvitsetko ESTA- vai viisumin New Orleansiin? Jos aiot vierailla New Orleansissa liike- tai huvimatkalla, perhevierailulla tai työskentelyä varten, sinun on hankittava voimassa oleva matkustuslupa, jolla pääset Yhdysvaltoihin siinä viisumiluokituksessa mainittua tarkoitusta varten, jota olet hakenut. Ainoa poikkeus viisumisäännöstä koskee tiettyjen maiden kansalaisia tai kansalaisia viisumivapausohjelman (Visa Waiver Program, VWP) kautta. Viisumivapausohjelmaa hallinnoitiin aiemmin manuaalisesti Yhdysvaltoihin saavuttaessa, mutta prosessi on nyt automatisoitu rekisteröimällä sähköinen matkustuslupajärjestelmä (Electronic System for Travel Authorization, ESTA), jonka avulla matkustajat voidaan tehdä asianmukainen turvallisuusselvitys ennen lähtösatamasta lähtöä. Viisumivapausohjelmaan voivat osallistua vain matkailijat, jotka aikovat vierailla Yhdysvalloissa matkailu-, liike-, kauttakulku- tai lääketieteellisissä tarkoituksissa.

New Orleansin tärkeimmät nähtävyydet

Kun olet selvittänyt maahantulovaatimuksesi, voit alkaa tutustua New Orleansin kiehtovaan kaupunkiin. Seuraavassa on joitakin tärkeimpiä matkailunähtävyyksiä, joita et halua jättää väliin.

Ranskalainen kortteli

Kaupungin historiallinen sydän, French Quarter on kuuluisa vilkkaasta yöelämästään, värikkäistä rakennuksistaan ja rautakautisista parvekkeistaan. Bourbon Street on kaupunginosan keskus, joka kuhisee elävää musiikkia, baareja ja klubeja.

Mardi Gras

Tämä ikoninen vuosittainen festivaali on paraatien, pukujen ja juhlien spektaakkeli. Vaikka tapahtuma järjestetään yleensä helmi- tai maaliskuussa, voit vierailla Mardi Gras Worldissa mihin aikaan vuodesta tahansa ja tutustua vaunujen ja pukujen kulissien taakse.

Jazz-klubit

New Orleans on jazzin synnyinpaikka, ja eri puolilla kaupunkia on runsaasti live-esityksiä. Frenchmen Street on suosittu valinta jazzin ystäville, ja siellä on useita tunnettuja klubeja, kuten The Spotted Cat ja Blue Nile.

Garden District

Garden District on viehättävä kaupunginosa, joka on tunnettu hyvin säilyneistä antebellum-kartanoistaan ja kauniista puutarhoistaan, ja se sopii erinomaisesti leppoisalle kävelylle tai historialliselle kotikierrokselle.

Swamp Tours

Jos haluat seikkailunhaluisen retken, kannattaa lähteä suokierrokselle tutustumaan ympäröiviin lahdelmiin. Näillä retkillä on mahdollisuus nähdä paikallinen villieläimistö, kuten alligaattorit, läheltä.

Museot ja taidegalleriat

Kaupungissa on useita merkittäviä museoita, kuten National WWII Museum ja New Orleans Museum of Art. Paikallisesta kulttuurista kiinnostuneille vierailu New Orleansin jazzmuseossa tai voodoo-museossa voi olla kiehtova.

Kulinaarisia nautintoja

Matkasi ei olisi täydellinen ilman paikallisen keittiön maistelua. Café du Monden beigneteistä kreoli- ja cajun-ruokiin, kuten gumboon ja jambalayaan, New Orleans tarjoaa runsaasti herkullisia herkkuja.

Johtopäätös

New Orleansissa vierailu on ikimuistoinen kokemus, joka on täynnä musiikkia, kulttuuria ja herkullista ruokaa. Varmista kuitenkin ennen matkaa, että selvität maahantulovaatimuksesi hakemalla joko ESTA- tai viisumia, riippuen tilanteestasi. Kun tämä on hoidettu, jäljellä on vain nauttia tämän kiehtovan amerikkalaisen kaupungin ainutlaatuisesta ilmapiiristä.