Tarkista ESTA-tila
ESTA-uutisia, tietoa ja apua.

Viisumi Key Westiin, Floridaan Yhdysvalloissa

Muokattu: elo 25, 2023  | Tunnisteet: USA:n viisumi, ESTA

Information on visiting Key West and applying for an ESTA or a visa.

Key West, Yhdysvaltojen eteläisin piste, on auringonpaisteinen paratiisi, joka tunnetaan trooppisesta ilmastostaan, rikkaasta historiastaan ja elävästä kulttuuristaan. Tämä saarikaupunki, joka sijaitsee lähempänä Kuubaa kuin Miamia, on turistien suosima paikka, joka lupaa ainutlaatuisen sekoituksen luonnonkauneutta, historiallista merkitystä ja rentoa elämäntyyliä. Mutta ennen kuin pääset mukaan "simpukkatasavallan" viehätykseen, sinun on varmistettava, että sinulla on tarvittavat matkustusluvat Yhdysvaltoihin saapumista varten. Tässä artikkelissa kerromme, miten haet ESTA- tai viisumia Key Westin matkaa varten, ja kerromme myös, mitä saaren nähtävyyksiä sinun on ehdottomasti käytävä katsomassa.

ESTA tai viisumi: Mitä tarvitset?

ESTA (sähköinen matkustuslupajärjestelmä).

Nimensä mukaisesti viisumivapausohjelma antaa tiettyjen maiden kansalaisille luvan tulla Yhdysvaltoihin ilman viisumia, jos he täyttävät tietyt kriteerit. 41 VWP-ohjelmaan kuuluvat muun muassa Puola, Yhdistynyt kuningaskunta, Australia, Chile ja Brunei. Osallistuaksesi tähän ohjelmaan sinun on täytettävä verkossa ESTA-lomake, joka sisältää kelpoisuuskysymykset. Lomakkeessa kysytään muun muassa rikosrekisteriäsi, ammattiasi ja syitäsi oleskeluun Yhdysvalloissa. Noin 72 tunnin kuluessa saat vastauksen Yhdysvaltojen viranomaisilta, jotka joko antavat sinulle luvan saapua Yhdysvaltoihin VWP-ohjelman mukaisesti tai hylkäävät hakemuksesi. Jos viisumisi hylätään, saatat silti voida matkustaa Key Westiin Yhdysvaltain viisumilla, jolloin sinun on haettava B-2-turistiviisumia tai B-1-liikeviisumia.

ESTA-hakemuksen tekeminen

  1. Täytä verkkohakemus: Täytä verkkohakemuslomake ja täytä lomakkeen kysymykset. Tämä kestää yleensä noin 20 minuuttia.
  2. Maksa maksu: ESTA-hallituksen maksu on maksettava ennen ESTA-hakemuksen lähettämistä. Se voidaan maksaa luottokortilla, pankkikortilla tai PayPalilla.
  3. Odota hyväksyntää: Hyväksyminen tapahtuu usein välittömästi, mutta se voi kestää jopa 72 tuntia. Hakemus kannattaa jättää vähintään muutama viikko ennen suunniteltua matkaa.
  4. Tulosta vahvistus: Kun hakemus on hyväksytty, saat vahvistuksen sähköpostitse. Voit tulostaa vahvistuksen muistiinpanoja varten, vaikka se onkin sähköisesti liitetty passiisi.

Yhdysvaltain viisumit

Jos et ole VWP-maasta tai jos sinulta on evätty ESTA-viisumi, sinun kannattaa harkita B-2-turistiviisumin tai B-1-liikenneviisumin hakemista Key Westiin.

Miten haet Yhdysvaltain viisumia?

  1. DS-160-lomake: Täytä DS-160-lomake verkossa ja tulosta vahvistussivu.
  2. Varaa aika haastatteluun: Varaa aika viisumihaastatteluun maassasi sijaitsevasta Yhdysvaltain konsulaatista tai suurlähetystöstä.
  3. Maksa maksu: B-1- tai B-2-viisumin kaltaisen viisumin hakemusmaksu on 185 dollaria. Maksu on maksettava ennen kuin varaat ajan suurlähetystöön.
  4. Osallistu haastatteluun: Toimita kaikki vaaditut asiakirjat, mukaan lukien taloudelliset todisteet, matkasuunnitelma ja vierailun tarkoitus.
  5. Odota hyväksyntää: Jos sinut hyväksytään, saat passisi ja viisumisi kuriiripalvelun välityksellä tai voit noutaa asiakirjasi lähimmästä Yhdysvaltain suurlähetystöstä tai konsulaatista.

ESTA:n ja viisumin keskeinen ero

ESTA:n avulla voit matkustaa viisumivapaasti muihin tarkoituksiin kuin työhön tai opiskeluun. ESTA koskee vain tiettyjen maiden kansalaisia, jotka eivät ole matkustaneet Kuubaan, Iraniin, Irakiin, Libyaan, Pohjois-Koreaan, Somaliaan, Sudaniin, Syyriaan, Jemeniin tai Kuubaan 1. maaliskuuta 2011 tai sen jälkeen. Toisaalta ESTA voi koskea minkä tahansa maan kansalaisia, ja sitä voidaan käyttää työhön tai opiskeluun sekä matkailuun. Kun olet siis saanut ESTA- tai viisumin Key Westiin, voit keskittyä matkasuunnitelmiin.

Key Westin nähtävyydet, jotka on ehdottomasti käytävä katsomassa

Duval Street

Duval Street on Key Westin kauppa- ja viihdekeskittymän sydän. Tämä vilkas läpikulkukatu on kuuluisa lukuisista baareistaan, ravintoloistaan, kaupoistaan ja taidegallerioistaan, ja se on yöelämän ja shoppailun tärkein paikka.

Mallory Squaren auringonlaskun juhla

Todista yksi maailman tunnetuimmista auringonlaskuista Mallory Squarella, jossa joka ilta kokoontuu turisteja, myyjiä ja esiintyjiä luomaan festivaalimaista tunnelmaa.

Ernest Hemingwayn koti ja museo

Tämä historiallinen paikka oli kuuluisan kirjailijan Ernest Hemingwayn asuinpaikka. Voit kiertää taloa, nähdä huoneen, jossa hän kirjoitti joitakin kuuluisimmista teoksistaan, ja jopa tavata hänen polydaktyylikissansa (kuusivarpainen) jälkeläisiä.

Key West Butterfly and Nature Conservatory

Tämä konservatorio on yli 50 perhoslajin ja lukuisten eksoottisten lintujen koti, ja se tarjoaa taianomaisen kokemuksen luonnon ystäville.

Dry Tortugasin kansallispuisto

Tähän syrjäiseen kansallispuistoon pääsee vain veneellä tai vesilentokoneella, ja se tarjoaa Yhdysvaltojen parhaita snorklauskokemuksia. Siellä voi myös tutustua Amerikan historiaan 1800-luvun Fort Jeffersonin kautta.

Southernmost Point -poiju

Älä jätä väliin mahdollisuutta ottaa valokuvaa tämän ikonisen maamerkin vieressä, joka merkitsee Yhdysvaltojen mantereen eteläisintä pistettä.

Vesiurheilu

Key West tarjoaa runsaasti vesiaktiviteetteja aina snorklauksesta ja sukeltamisesta Yhdysvaltojen mantereen ainoalla elävällä koralliriutalla kalastukseen, melontaan ja laskuvarjohyppyihin.

Johtopäätös

Key West on elämysten aarreaitta, joka odottaa löytäjäänsä. Olitpa sitten Yhdysvalloissa asuva tai kansainvälinen vierailija, varmista, että hankit ESTA- tai viisumihakemuksesi hyvissä ajoin ennen matkaasi, jotta voit nauttia kaikesta siitä, mitä tämä trooppinen paratiisi tarjoaa. Kun matkustuslupasi on turvattu, jäljellä on vain tutustua lukemattomiin nähtävyyksiin, jotka tekevät Key Westistä yhden maailman halutuimmista matkakohteista.