Tarkista ESTA-tila
ESTA-uutisia, tietoa ja apua.

Viisumi Aspeniin, Coloradoon Yhdysvalloissa

Muokattu: tammi 21, 2024  | Tunnisteet: ESTA, Aspen, USA:n viisumi

Information on visiting Aspen and needing a visa for Aspen.

Aspen on Coloradon kruununjalokivi. Aspen sijaitsee majesteettisten Kallio- ja Hirvivuorten keskellä, ja se on loistava vierailukohde. Roaring Fork -joki odottaa sinua tässä unohtumattomassa kaupungissa Coloradon Pitkin Countyssa. Tämä opas antaa sinulle kaikki tiedot, joita tarvitset onnistuneeseen vierailuun Aspenissa, sekä antaa sinulle tietolähteitä, joiden avulla voit selvittää, tarvitsetko mahdollisesti viisumia Aspeniin.

Yleiskatsaus viisumi- ja ESTA-järjestelyihin

Jos olet tulossa Aspeniin Coloradoon toisesta maasta, sinun kannattaa tarkistaa, tarvitsetko Aspeniin viisumin tai sähköisen matkustuslupajärjestelmän (ESTA). Voit tarkistaa asian kotisivulla olevan arvioinnin avulla. ESTA on sähköinen matkustuslupa, joka otettiin käyttöön viisumivapausohjelmassa (VWP), joka antaa 41 osallistujamaiden kansalaisille mahdollisuuden matkustaa Yhdysvaltoihin ilman viisumia enintään 90 päivän vierailuja varten matkailu-, liike-, kauttakulku- tai lääketieteellisiin tarkoituksiin. Mahdollisten ESTA-hakijoiden on myös täytettävä vaatimukset, kuten se, että heillä on oltava sähköinen passi, joka on voimassa koko Aspenin vierailun ajan, ja että tulli- ja rajavartiolaitos (CBP) on suorittanut VWP-ohjelman mukaisen matkustusselvityksen. Jos olet oikeutettu ESTA-ohjelmaan Aspeniin matkustaessasi, sinun on saatava hyväksyntä ennen lennolle tai laivaan nousemista.

Aspeniin saapuvien vierailijoiden, jotka tarvitsevat B2-turistiviisumin tai B1-liikeviisumin, on täytettävä DS-160-lomake. Lomakkeen täyttämiseen kuluu noin 60 minuuttia, ja hakijoilla on oltava myös passikuvat hakemusta varten. Lisäksi sinun on varattava aika haastatteluun lähimmässä Yhdysvaltain konsulaatissa tai suurlähetystössä. DS-160-hakemusmaksu, joka on 185 Yhdysvaltain dollaria, on maksettava suurlähetystön ajanvarauksen yhteydessä.

ESTA ja viisumivapausohjelma

Mikä on viisumivapausohjelma (ESTA)?

Viisumivapausohjelman (Visa Waiver Program, VWP) tavoitteena on helpottaa tiettyjen maiden passinhaltijoiden pääsyä Yhdysvaltoihin ilman viisumin hakemista. Tällä hetkellä viisumivapausohjelmaan osallistuu 41 maita. Ihmiset, jotka haluavat vierailla Yhdysvalloissa alle 90 päivän ajan, voivat olla oikeutettuja viisumiin, olipa heidän vierailunsa tarkoitus sitten matkailu, sairaanhoito, vierailu perheen tai ystävien luona tai liikematka. Kun ESTA-viisumivapaus on myönnetty, se on voimassa kaksi vuotta tai passin voimassaolon päättymispäivään asti.

Viisumivapausohjelman kelpoisuus

Viisumivapausohjelmaan osallistuminen edellyttää joitakin lisävaatimuksia:

 • Jos matkustat hyväksyttyä liikematkaa varten, sinun on aikomuksenasi neuvotella liikekumppaneidesi kanssa; sinun on osallistuttava liikekokoukseen tai koulutus-, ammatilliseen tai tieteelliseen konferenssiin.
 • Jos osallistut lyhytaikaiseen koulutukseen, et saa saada maksua mistään yhdysvaltalaisesta lähteestä muuten kuin vierailuun suoraan liittyvistä kuluista. Myös sopimusneuvottelut ovat päteviä.
 • Opiskelu opintopistettä vastaan, palkkatyö tai työskentely ulkomaisille tiedotusvälineille ei ole sallittua VWP-ohjelmassa. Myös aikomus asua pysyvästi Yhdysvalloissa on kielletty.

Jos aiot vierailla Yhdysvalloissa tunnustetuissa ja hyväksytyissä matkailutarkoituksissa, saatat olla oikeutettu ESTA-lupaan. Jos oleskelusi on hyväksyttyjä matkailutarkoituksia varten, kuten loma, sosiaalinen oleskelu perheen tai ystävien luona tai jopa lääketieteellisen hoidon saaminen tai osallistuminen musiikki-, urheilu- tai muuhun kulttuuritapahtumaan, kunhan et saa siitä maksua.

Lisävaatimukset

On tärkeää, että kaikilla vierailijoilla on oltava ESTA:n (Electronic System for Travel Authorization) hyväksymä täysi matkustuslupa, joka on lyhenne sanoista "Electronic System for Travel Authorization" (sähköinen matkustuslupajärjestelmä). ESTA on automatisoitu sähköinen järjestelmä, joka on osa sisäisen turvallisuuden ministeriön (DHS) toimintaa, ja se on keskeinen osa tulli- ja rajavartiolaitoksen (CBP) menetelmiä, joiden avulla määritetään, voiko Yhdysvaltoihin matkustaa ilman viisumia joko matkailu- tai liikematkailun vuoksi. ESTAn kautta voi päästä Yhdysvaltoihin vain, jos matkustaa edestakaisella maa-, meri- tai lentomatkalla edestakaisin. On myös tärkeää, ettei sinulla ole aiempia rajalta hylkääviä päätöksiä. Jos Yhdysvaltojen viisumihakemus on aiemmin hylätty, ESTA-viisumi voidaan evätä. On myös välttämätöntä, että sinulla on sähköinen passi.

Liikeviisumien, turistiviisumien ja vierailijaviisumien erot.

Jos sinulta on evätty ESTA-viisumivapaus tai jos sinun on oleskeltava Yhdysvalloissa yli 90 päivää, sinun on haettava joko B1-liikeviisumia, B2-turistiviisumia tai B1-B2-vierailuviisumia. Se, minkä tyyppistä vierailijaviisumia tarvitset, riippuu suunnitellun oleskelusi luonteesta.

 • B1-luokka - Tämä luokka on tarkoitettu henkilöille, jotka aikovat oleskella maassa liiketaloudellisista syistä, kuten kokousten pitämiseksi, tai oikeudellisista syistä, kuten kuolinpesän selvittämiseksi.
 • B2-luokka - Tämä luokka soveltuu niille, jotka vierailevat Yhdysvalloissa pelkkää matkailua tai vapaa-ajan viettoa varten.

Miten viisumia haetaan

Viisumin hakemiseen kuuluu useita vaiheita, jotka on suoritettava. Tarkat vaiheet voivat vaihdella sen mukaan, mistä maasta haet viisumia.

Ensimmäinen vaihe on täyttää sähköinen lomake, joka tunnetaan nimellä DS 160 -viisumihakemuslomake. Kun pääset vahvistussivulle, tulosta se, sillä sinun on otettava se mukaan haastatteluun. Seuraava vaihe on varata aika viisumihaastatteluun kotimaassasi Yhdysvaltain suurlähetystössä tai konsulaatissa. Sitten sinun on odotettava soittoa viisumitoimistosta. Sen jälkeen sinun on vain odotettava, että viisumivirkailija soittaa sinulle. Odotusaika voi olla melko pitkä, joten on tärkeää tehdä tämä hyvissä ajoin ennen suunniteltua vierailua. Kerää pakolliset asiakirjat:

 • Voimassa oleva passi
 • DS-160-lomake
 • Vahvistussivu,
 • hakemus
 • Maksu ja kuitti
 • Valokuva

Sinun on esitettävä kaikki nämä asiakirjat ja mahdollisesti muitakin asiakirjoja suurlähetystön haastattelussa. Haastattelun aikana paikalla oleva virkamies päättää, oletko todella oikeutettu viisumiin. Kun viisumi on myönnetty, sinun on maksettava viisumivakuutusmaksu.

Aspenin matkustustiedot

Se, mitä reittiä kuljetaan Aspeniin autolla, riippuu vuodenajasta. Toukokuusta syyskuuhun valtatie 82 on avoinna, ja sitä pitkin pääset suoraan Aspeniin - poistu vain valtatieltä 70 Glenwood Springsin suuntaan. Talvella Aspenissa on paljon lunta, ja suuri osa valtatie 82:sta on suljettu, joten sinun on kuljettava kiertotietä päästäksesi määränpäähäsi. Talvirenkaat, runsaasti varusteita (mukaan lukien ensiaputarvikkeet, ruokaa ja kuumia juomia, lämmin huopa ja vahva taskulamppu) sekä toimiva matkapuhelin, jolla voit soittaa hätäkeskukseen huonolla säällä, ovat kaikki välttämättömiä tavaroita, jotka kannattaa ottaa mukaan, kun ajat kohti Aspenia talvella. Lähin suuri lentokenttä on Denverin kansainvälinen lentokenttä, ja sieltä on helppo saada jatkokuljetus Aspenin keskustaan. Takseja ja julkisia busseja on saatavilla, jos et halua ajaa itse tai vuokrata autoa. Denverin kansainväliseltä lentoasemalta on Aspenin keskustaan noin 220 kilometriä. Toinen vaihtoehto on ottaa jatkolento Aspeniin. Aspenissa on myös oma, pienempi, kansallinen lentokenttä, jolle lentävät suuret lentoyhtiöt, kuten Delta ja United Airlines. Kyseessä on Aspenin/Pitkinin piirikunnan lentoasema, joka sijaitsee kolmen mailin päässä Aspenista ja jolle pääsee suorilla lennoilla lukuisilta lentoasemilta, kuten Denveristä, Dallasista, Chicago O'Haresta, Houstonista, Los Angelesista, San Franciscosta, Minneapolis/St Paulista ja Atlantasta.

Tämä alue on erityisen hieno vierailukohde kaikille ulkoilman ystäville. Yksi Aspenin suosituimmista vaelluskohteista on Maroon Bells -resortti, joka on saanut nimensä Elk-vuoristossa sijaitsevien Maroon Peak ja North Maroon Peak -nimisten kaksoishuippujen mukaan. Kaksi muuta upeaa kohdetta, joissa kannattaa käydä kunnassa ja sen ympäristössä, jos ihailet hiihtoa, ovat Aspen Mountain ja Independence Pass, joissa on upeita hiihtokeskuksia ja runsaasti mahdollisuuksia lasketteluun. Jos haluat nauttia Aspenissa vähemmän rasittavasta toiminnasta, on erittäin suositeltavaa käydä John Denverin suojelualueella, joka on aivan upea puisto ja puutarha ja loistava paikka viettää aikaa. Taiteen ystävät viihtyvät myös Aspenin taidemuseossa, jossa on upeita nykytaiteen kokoelmia. Ja jos olet kiinnostunut näkemään toimivan hopeakaivoksen, suuntaa suoraan Smuggler Mineen!

Johtopäätös

Nyt kun tiedät, miten pääset kaupunkiin ja mitä nähdä ja tehdä siellä ollessasi, olet valmis nauttimaan vierailustasi tässä ihanassa paikassa. Pidä siis hauskaa, mutta ennen sitä varmista, että hankit ESTA- tai viisumin Aspeniin vähintään neljä viikkoa ennen lähtöäsi.