Tarvitsenko ESTA-luvan vai viisumin?

Julkaistu: Jun 05, 2019, Muokattu: Nov 09, 2019 | Tunnisteet: USA: n viisumivaatimukset, Kieltäytyi Yhdysvaltain viisumin käytöstä, ESTA-tukikelpoisuus

Johdanto

Yhdysvaltoihin saapuvat ulkomaalaiset matkailijat tarvitsevat joko ESTA-luvan tai viisumin. Se, kumman matkustusluvan matkailija tarvitsee, riippuu muutamasta tekijästä.

Vierailun tarkoitus

Jos olet tulossa Yhdysvaltoihin huvimatkalle, ystävien tai sukulaisten luona vierailulle, liikeasioissa, läpikulkutarkoituksessa, lääketieteellistä hoitoa varten tai muun vastaavan lyhytkestoisen tarkoituksen vuoksi, sinun pitäisi määrittää oletko kelpoinen saamaan ESTA-luvan. ESTA-luvan hakeminen on huomattavasti yksinkertaisempi ja selkeämpi prosessi, sillä matkustuslupahakemuksen voi tehdä verkossa. Voit tarkistaa ESTA-kelpoisuutesi käymällä seuraavan linkin sivulla nähdäksesi, omaatko passin jostakin niistä 40 maasta, jotka ovat mukana viisumivapausohjelmassa: https://usa-esta.fi/esta-vaatimukset

Henkilökohtaiset olosuhteet

Hakijan mahdollisuuksiin saada ESTA-lupa vaikuttavat myös sellaiset lisätekijät kuten terveys-, rikos-, maahanmuutto- ja matkustushistoria. Ajantasaisimmat tiedot kelpoisuuskysymyksistä saat käymällä osoitteessa example.com/apply ja katsomalla nykyiset kelpoisuuskysymykset lomakkeen alaosasta.

Matkustusolosuhteet - Vain meri- tai ilmateitse Yhdysvaltoihin saapuvat matkailijat tarvitsevat hyväksytyn ESTA-luvan, eli maateitse Kanadasta tai Meksikosta saapuvat eivät sitä tarvitse.

Epäkelpoisuus ESTA-luvan saamiseen

Jos et ole kelpoinen saamaan ESTA-lupaa, tai haluat oleskella Yhdysvalloissa yli 90 päivää, sinun on saatava B2-turistiviisumi huvimatkailua varten tai B1-liikematkaviisumi liiketoimintaa varten.

Turistiviisumivaihtoehto

B2-turistiviisumia voi käyttää ystävien ja sukulaisten luona vierailuun, nähtävyyksien katseluun ja lomailuun, lääketieteellisten hoitojen saamiseen tai lyhyelle kurssille osallistumiseen, josta ei saa opintopisteitä yliopistolla. B2-turistiviisumia voi käyttää korkeintaan 180 päivää kerralla kestäviin vierailuihin, ja se myönnetään yleensä 10 vuoden ajaksi. Tämä voi kuitenkin vaihdella hakijan henkilökohtaisista olosuhteista riippuen.

Liikematkaviisumivaihtoehto

B1-liikematkaviisumia voi käyttää kokouksiin osallistumiseen, neuvotteluihin sekä kuolinpesän selvittämiseen. Ulkomaan kansalaisen suorittama “liiketoiminta” on oltava sellaista, että hakija yleisesti ottaen ei saa saada tuloa Yhdysvalloista matkatessaan B1-liikematkaviisumilla. B1-liikematkaviisumia voi käyttää korkeintaan 180 päivää kerralla kestäviin vierailuihin, ja se myönnetään yleensä 10 vuoden ajaksi. Tämä voi kuitenkin vaihdella hakijan henkilökohtaisista olosuhteista riippuen.  

Läpikulkuviisumivaihtoehto

Niiden, jotka eivät ole kelpoisia saamaan viisumivapautta kulkiessaan Yhdysvaltain läpi toiseen kohteeseen, on haettava C-1-läpikulkuviisumia. Niiden, jotka haluavat työskennellä, sijoittaa, opiskella tai suorittaa muunlaisia toimintoja Yhdysvalloissa laillisesti pitäisi hakea lisätietoja siitä, millainen viisumi soveltuu heidän tarpeisiinsa, riippumatta vierailun kestosta tai ESTA-kelpoisuudesta.

Hakuprosessin aikataulu

Jos tarvitset Yhdysvaltain viisumin, käy osoitteessa usa-visas.com saadaksesi lisätietoja. Viisumihakemuksen käsittelyssä kestää yleensä 4-8 viikkoa. Tämä riippuu kuitenkin sen Yhdysvaltain suurlähetystön aikatauluista ja kuormituksesta, jonne hakemus on lähetetty. Muista siis huomioida nämä käsittelyajat ennen kuin varaat matkan Yhdysvaltoihin tai sen kautta. Ajantasaiset tiedot Yhdysvaltain suurlähetystöjen tapaamisaikojen jonotusajoista vierailija-, maahanmuutto- sekä muunlaisten viisumien kohdalla saat käymällä osoitteessa https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/wait-times.html.

Ammattilaisavun hakeminen

Jos et ole kelpoinen saamaan ESTA-lupaa tai Yhdysvaltain viisumihakemuksesi on hylätty, hae apua kokeneelta ja arvostetulta Yhdysvaltain maahanmuuttoasianajajalta selvittääksesi, voiko hänen palveluistaan olla apua Yhdysvaltain viisumin saamisessa. Varo harhaanjohtavia väitteitä “taatuista” viisumiohjelmista sekä muita strategioita, joiden tarkoituksena on johtaa käyttäjiä harhaan ja saada heiltä rahat.

Jaa

FacebookTwitterYoutube

Hae ESTA-lupaa

ESTA on pakollinen matkustuslupa kelpoisille matkustajille, jotka saapuvat Yhdysvaltoihin maa-, lento- tai meriteitse alle 90 päivää kestäville vierailuille.

Hae ESTA-lupaa