Tarkista ESTA-tila
ESTA-uutisia, tietoa ja apua.

Miten voin tarkistaa, onko ESTA-hakemukseni edelleen voimassa?

Muokattu: elo 23, 2023  | Tunnisteet: ESTA, ESTA:n kesto, ESTA:n voimassaoloaika

Tarkista olemassa olevien ESTA-hakemusten tila ennen Yhdysvaltoihin saapumista, jotta saat ESTA-luvan numeron ja voimassaolon päättymispäivän. Voit tarkistaa ESTA-lupasi voimassaolon päättymispäivän, ESTA:n voimassaolon ja hakea ESTA-numeron yksinkertaisesti täyttämällä lomakkeen käyttäen passitietoja sekä hakijan etu- ja sukunimeä. Saat ESTA-tilasi, lupanumerosi ja voimassaolon päättymispäivämäärän, jos hakemuksesi on edelleen voimassa. ESTA:n voimassaolon tarkistuksen palauttamia mahdollisia statuksia on viisi, ja niitä käsitellään jäljempänä ja videolla.

How can I check if my ESTA is still valid?
Miten voin tarkistaa, onko ESTA-lupani edelleen voimassa?

"Ei löydy"

Tämä tila osoittaa, että järjestelmässä ei ole aktiivista tai päättynyttä ESTA-hakemusta, joka liittyy annettuihin tietoihin. "Hakemusta ei löydy" johtuu yleensä siitä, että hakija on antanut väärät tiedot alkuperäisessä ESTA-hakemuslomakkeessa, eikä oikeiden ja väärien biometristen tietojen välillä ole yhteyttä. Biometrisiin tietoihin kuuluvat muun muassa hakijan nimi, passin maa, passin numero, passin myöntämis- ja voimassaolopäivät. Vaihtoehtoisesti tämä tila annetaan, kun ESTA-hakemuslomakkeessa on annettu virheellisiä tietoja. Hakemusta ei löydy -tilanne voidaan palauttaa, kun nykyistä tai aiempaa ESTA-lupaa ei ole olemassa.

"Hakemuksen voimassaolo päättynyt"

Jos joku on aiemmin saanut "Lupa hyväksytty", mutta hyväksymisestä on kulunut yli kaksi vuotta (tai jos hänen passinsa on vanhentunut), hänen ESTA-tilansa on "vanhentunut". Tähän luokkaan kuuluvien matkustajien on haettava uudelleen ESTA-lupaa, ennen kuin he voivat matkustaa Yhdysvaltoihin VWP-ohjelman mukaisesti.

ESTA-hakemuksia ei voi uusia, vaan uusi hakemus on jätettävä käyttäjän nykyisten tietojen perusteella.

"Lupa vireillä"

Tämä tila osoittaa, että matkustajan kelpoisuudesta ei ole tehty välitöntä päätöstä. Hakemus on siis äskettäin jätetty, ja CBP tarkastelee sitä edelleen. Tämä ei tarkoita, että ESTA-hakemuksesi tulos olisi kielteinen, vaan se osoittaa ainoastaan, että tarvitaan lisää turvatarkastuksia. Sinun on varattava noin 72 tuntia aikaa, ennen kuin saat lopullisen päätöksen hakemuksestasi. Ota tämä huomioon, kun harkitset nykyisiä matkasuunnitelmiasi.

"Lupa hyväksytty"

Tämä tarkoittaa, että lupasi on voimassa Yhdysvaltoihin matkustamista varten. Ota huomioon voimassaolon päättymispäivä sekä ESTA-hakemuksen numero ja varmista, että ESTA-lupasi on voimassa ennen Yhdysvaltoihin lähtöäsi. Muista myös, että jos ESTA-lupasi on edelleen hyväksytty, se ei tarkoita, ettei tulli- ja rajavartiolaitos (CBP) voisi peruuttaa sitä, joten matkustajia kehotetaan tarkistamaan ESTA-lupansa tila lähtöpäivänä. Tämä tila tarkoittaa vain sitä, että matkustajalle on myönnetty lupa matkustaa Yhdysvaltoihin viisumivapausohjelman puitteissa. Tämä ei kuitenkaan takaa maahantuloa Yhdysvaltoihin; lopullisen päätöksen maahantulokelpoisuudesta tekevät Yhdysvaltain tulli- ja rajavartiolaitoksen virkamiehet saapumisen yhteydessä.

"Matkustaminen ei ole sallittua"

Tämä tulos syntyy, kun ESTA-hakemuksesi on käsitelty, mutta sinulla ei ole lupaa matkustaa Yhdysvaltoihin viisumivapausohjelman nojalla. Saatat kuitenkin edelleen olla oikeutettu hakemaan B-2-turistiviisumia, B-1-liikeviisumia tai C-transitviisumia. Matkailijoita kehotetaan tutustumaan tarkemmin muihin asiaankuuluviin Yhdysvaltain viisumeihin.

Huomaa, että jos olet tehnyt virheen ESTA-hakemuksessasi, sinun on lähetettävä sähköpostia ESTA:n teknisen tuen tiimille noudattamalla ohjeita täällä: https://help.cbp.gov/s/article/Article-ContactUs?language=en_US. Voit myös soittaa ESTA:n tekniseen tukeen numeroon +1 202-344-3710 saadaksesi selville, voitko korjata lomakkeessa olevan virheen.

ESTA-hakijoiden on tarkistettava hakemuksensa tila, jotta he näkevät ESTA-luvan voimassaolon päättymispäivämäärät ja saavat ESTA-lupanumeron varmistaakseen, että he voivat edelleen matkustaa Yhdysvaltoihin ilman, että heidän on jätettävä uusi hakemus tai maksettava ylimääräistä rahaa saadakseen luvan, jota ei välttämättä tarvita.

Jos ESTA-hakemuksesi tarkistus on palauttanut tulokseksi "Application Expired" tai "Not Found", voit aloittaa uuden hakemuksen, jos sinulla on viisumivapausmaan, kuten Yhdistyneen kuningaskunnan, Irlannin, Australian, Uuden-Seelannin tai muun Länsi-Euroopan maan passi ja haluat saada ESTA-luvan matkailu-, liike-, lääketieteellisiin tai kauttakulkutarkoituksiin, aloita hakemuksen tekeminen, muutoin käy usein kysytyissä kysymyksissä lukemassa lisää ESTAsta.

Hae ESTA-lupaa