Tarkista ESTA-tila
ESTA-uutisia, tietoa ja apua.

Miten ESTA-lupaa haetaan

Muokattu: tammi 21, 2024  | Tunnisteet: ESTA-hakemusopas, ESTA-vaatimukset

Haluatko oppia, miten ESTA-lupaa haetaan? ESTA-hakemusta varten hakijoiden on varmistettava, että he ovat valmistautuneet täyttämään lomakkeen 15-20 minuutissa, keräämään tarvittavat asiakirjat ja varaamaan aikaa kysymysten lukemiseen ja ymmärtämiseen. Olemme koonneet alle tarkistuslistan ESTA-hakemuksen tekemisestä.

Vieraile usein kysytyissä kysym yksissä saadaksesi lisätietoja tai aloita hakemuksesi nyt.

ESTA-hakemus

Aika

Varaa ESTA-hakemuksen täyttämiseen vähintään 15-20 minuuttia. Jos esimerkiksi haet hakemusta nelihenkiselle perheelle, varaa vähintään 60 minuuttia hakemuksen täyttämiseen ja tietojen tarkistamiseen varmistaaksesi, että tiedot ovat oikein.

Vakaa internetyhteys

Tämän pitäisi olla itsestään selvää, mutta usein hakijat yrittävät hakea hakemusta hitaalla tai epävakaalla internetyhteydellä. On suositeltavaa, että ESTA-hakijoilla on käytössään vakaa ethernet- tai Wi-Fi-yhteys, jotta he voivat täyttää lomakkeen ja lähettää hakemuksensa. Hakemuksen aikakatkaisua esiintyy usein, ja käyttäjien on tällaisissa tilanteissa aloitettava uusi hakemus.

Passit

ESTA-hakemuksen tekeminen edellyttää voimassa olevaa sähköistä passia osallistuvasta viisumivapausmaasta. Sinun on oltava tunnustettu viisumivapausmaan kansalaiseksi, jotta voit hakea ESTA-menettelyä. Jos olet useamman maan kansalainen, sinun on toimitettava tiedot kaikista passeistasi.

Perhetiedot

Sinua pyydetään antamaan tiedot vanhempiesi etu- ja sukunimistä. Jos sinulla ei ole näitä tietoja, voit ilmoittaa "TUNTEMATON".

Hätäyhteystiedot

Tarvitset sen henkilön tai organisaation nimen, puhelinnumeron ja sähköpostiosoitteen, joka toimii hätäyhteyshenkilönäsi Yhdysvalloissa tai sen ulkopuolella ja jolle ilmoitetaan, jos joudut onnettomuuteen.

Yhdysvaltalaisen yhteyshenkilön tiedot

Tarvitset Yhdysvalloissa olevan yhteyshenkilön tai -organisaation nimen, puhelinnumeron ja osoitteen. Osoitetiedot tarkistetaan tietojen oikeellisuuden varmistamiseksi. Voit kuitenkin merkitä lomakkeeseen tekstikenttiin "UNKNOWN" ja numerokenttiin "00000", jos sinulla ei ole yhdysvaltalaista yhteyshenkilöä.

Yhdysvaltain osoitetiedot

Sinulla tulisi olla sen paikan nimi ja yhteystiedot, jossa aiot asua vierailusi aikana. Nämä osoitetiedot tarkistetaan myös tietojen oikeellisuuden varmistamiseksi. Jos sinulla ei kuitenkaan vielä ole näitä tietoja, voit antaa tekstikenttiin "UNKNOWN" ja numerokenttiin "00000".

Työpaikan tiedot

Tarvitset työnantajasi nimen, osoitteen ja puhelinnumeron, jos olet tällä hetkellä töissä.

Poliisi- ja rikosrekisteriote (vapaaehtoinen)

Jos sinut on joskus pidätetty rikoksesta, tarkista poliisirekisteristäsi, ettei sinulla ole aiempia vakavia rikoksia, jotka voivat vaikuttaa ESTA-hakemukseesi.

Maksutiedot

ESTA-hakemuksen maksamiseen on käytettävissä tietty määrä maksuvaihtoehtoja. ESTA hyväksyy MasterCard-, VISA-, American Express- ja Discover-luotto- tai pankkikortit. Muita maksuvaihtoehtoja, kuten käteistä, pankkisiirtoa, sekkiä, PayPalia tai muita, ei tällä hetkellä hyväksytä.

7 päivän maksuaika

Sinun on maksettava ESTA-hakemuksesi 7 päivän kuluessa hakemuksen jättämisestä. Muussa tapauksessa hakemuksesi raukeaa, ja sinun on sitten haettava sitä uudelleen.

Ryhmähakemukset

Enintään 50 hakemusta voidaan jättää ja maksaa samanaikaisesti. Samaan hakijaryhmään kuuluvien henkilöiden ei tarvitse matkustaa yhdessä, kuten ei myöskään ensisijaisen hakijan.

Lupien hakeminen ennen ja jälkeen hakemuksen

Kun olet hakenut ESTA-lupaa, voit tarkistaa hakemuksesi vierailemalla ESTA-statuksen tarkistuksessa ja tarkastelemalla sen tilaa verkossa. Jos ESTA-lupasi on hyväksytty, saat luvan matkustaa Yhdysvaltoihin lentäen, meritse tai maitse. Jos ESTA-lupasi on vireillä, anna DHS: lle 72 tuntia aikaa käsitellä hakemuksesi ja yritä sitten tarkistaa tila uudelleen. Jos ESTA-lupasi hylätään, sinun on haettava Yhdysvaltain viisumia. Jos ESTA-lupasi on vanhentunut tai sitä ei löydy, tarkista antamasi tiedot uudelleen tai hae uutta ESTA-lupaa.

Jos olet tehnyt virheen ESTA-lomakkeessasi, voit ottaa yhteyttä CBP:n ESTA-apuryhmään help center -palvelun kautta.

How to apply for ESTA
ESTA-hakemuksen tekeminen