Milloin ESTA-lupaa kannattaa hakea

Julkaistu: Jun 19, 2019, Muokattu: Jul 25, 2019 | Tunnisteet: ESTA-tila, ESTA-sovellusaika

Määrittämällä milloin ESTA-lupaa kannattaa hakea hakija saa hyvän käsityksen siitä, mihin ESTA-hakemuksen aloittaminen kannattaa ajoittaa. Jos hakemus hyväksytään, ESTA-lupa myönnetään kahden vuoden ajaksi tai hakijan passin vanhenemiseen saakka, riippuen siitä, kumpi näistä ajankohdista tulee ensin vastaan. Jos siis hakija suunnittelee useita lyhyitä matkoja Yhdysvaltoihin kahden vuoden aikana, voi olla hakijan kannalta parempi odottaa lähemmäksi ensimmäisen matkan ajankohtaa ennen ESTA-luvan hakemista.  

Jos hakijan suunnitelmissa sen sijaan on vain yksi matka Yhdysvaltoihin seuraavan kahden vuoden aikana, hakija voi jättää hakemuksen milloin tahansa, kunhan ESTA-hakemus lähetetään vähintään 72 tuntia ennen lähtöä, sillä niin kauan CBP:llä voi enimmillään mennä ESTA-hakemuksen käsittelyyn.

Hakija, joka haluaa hakea ESTA-lupaa vain muutamaa tuntia ennen lähtöään Yhdysvaltoihin, ottaa sen riskin, että matkasuunnitelmat häiriintyvät, mikäli hakijan katsotaan olevan kelvoton matkustamaan Yhdysvaltoihin käsittelyssä olevan tai hylätyn ESTA-luvan vuoksi. Yhdysvaltoihin matkaavan vierailijan ESTA-lupa tarkistetaan ennen Yhdysvaltoihin matkustavaan lentokoneeseen nousua sekä myös Yhdysvaltoihin saavuttaessa.

Mikäli henkilön ESTA-hakemus hylätään, matkustajan on haettava Yhdysvaltain viisumia, jos hän haluaa saapua Yhdysvaltoihin. Koska aina on parempi olla liian varovainen kuin liian varomaton, Yhdysvaltoihin matkustaville suositellaan ESTA-luvan hakemista vähintään kahdeksan viikkoa ennen lähtöä Yhdysvaltoihin, jolloin ESTA-luvan yhteydessä mahdollisesti esiin nousevien odottamattomien tilanteiden hoitoon jää aikaa. Tällöin henkilöllä, jonka ESTA-lupa on hylätty, on noin kahdeksan viikkoa aikaa hakea Yhdysvaltain viisumia, jonka käsittelyssä yleensä kestää neljästä kuuteen viikkoa riippuen hakijan valitsemasta Yhdysvaltain suurlähetystöstä ja henkilökohtaisista olosuhteista.

Jos sinulla on viisumivapausohjelmassa mukana olevan maan passi ja haluat saada ESTA-luvan huvimatkaa, liikematkaa, lääketieteellistä hoitoa tai läpikulkumatkaa varten, aloita hakemuksen täyttäminen. Muissa tapauksissa käy katsomassa usein kysytyt kysymykset saadaksesi lisätietoja ESTA-luvasta.

Hae ESTA

Jaa

FacebookTwitterYoutube

Hae ESTA-lupaa

ESTA on pakollinen matkustuslupa kelpoisille matkustajille, jotka saapuvat Yhdysvaltoihin maa-, lento- tai meriteitse alle 90 päivää kestäville vierailuille.

Hae ESTA-lupaa