Tarkista ESTA-tila
ESTA-uutisia, tietoa ja apua.

Kuinka kauan ESTA-luvan hyväksyminen kestää?

Muokattu: elo 25, 2023  | Tunnisteet: ESTAn kesto, ESTAn hakuaika, ESTA-lomake

Johdanto

ESTA-hakemus käsitellään välittömästi verkossa, ja suurin osa hakemuksista hyväksytään minuutin kuluessa hakemuksen jättämisestä. On kuitenkin tapauksia, joissa päätös hakemuksesta voi viivästyä jopa 72 tuntia. Kun ESTA-hakemus on hyväksytty, käyttäjälle ilmoitetaan asiasta verkkoselaimen tai sähköpostin välityksellä. Hyväksymisilmoitus sisältää hakemuksen tai luvan numeron, ESTA-luvan voimassaolon päättymispäivän sekä muut hakijan antamat tiedot.

How long does it take for ESTA Approval?
Kuinka kauan ESTA-hyväksyntä kestää?

ESTA-asiakirjan käsittelyaikoja koskeva tutkimus

Usa-esta.com-sivuston vuonna 2023 tekemän ESTA-käsittelyaikoja koskevan tutkimuksen mukaan 78 prosenttia hakemuksista hyväksyttiin 12 tunnin kuluessa hakemuksen jättämisestä. Loput 22 prosenttia hakemuksista jäivät "vireille", jolloin niiden käsittelyyn kului 12-72 tuntia lisäaikaa. Todennäköisyys sille, että ESTA-hakemuksen käsittelyyn kuluu yli 24 tuntia, oli noin 20 prosenttia.

Tutkimuksessa tarkasteltiin myös ESTA-hakemusten hylkäämistä. ESTA-hakemuksen hylkäämisen eli "matkustus ei ole sallittu" todennäköisyys oli noin 3,1 prosenttia. Todennäköisimmin hylkäämiseen johtavia tekijöitä olivat vastaukset "kyllä" mihin tahansa ESTA-kelpoisuuskysymykseen. Nämä kysymykset koskevat terveydentilaa, rikoksia, maahanmuuttoa ja matkustushistoriaa maihin, joita pidetään terrorismin tukijavaltioina. Lisäksi muita ESTA-hakemuksen hylkäämiseen vaikuttavia tekijöitä olivat muun muassa monikansalaisuus tai muut tiedot, jotka eivät vastaa Tulli- ja rajavartiolaitoksen (CBP) hakijasta tekemiä ristiintarkastuksia. Hakijat, joilta on evätty ESTA-hakemus, voivat silti olla oikeutettuja hakemaan Yhdysvaltain viisumia.

ESTA-asiakirjan käsittelyaikaan vaikuttavat tekijät

Useimmat ESTA-hakemukset käsitellään nopeasti, usein muutamassa minuutissa. Yhdysvaltain tulli- ja rajavartiolaitos (CBP ) suosittelee kuitenkin, että hakemus jätetään vähintään 72 tuntia ennen suunniteltua lähtöaikaa, jotta voidaan varautua mahdollisiin viivästyksiin tai ongelmiin. Jos hakemuksesi tila on "Authorization Pending", lopullisen päätöksen saaminen voi kestää jopa 72 tuntia. Käsittelyn viivästymiseen vaikuttaneet tekijät liittyivät usein CBP:n järjestelmien teknisiin ongelmiin tai maksujen käsittelyyn liittyviin ongelmiin, jotka voivat johtua hakijan valitsemasta maksutavasta tai CBP:n käyttämistä järjestelmistä maksujen käsittelyssä.

ESTA-hakemuksen käsittelyn viivästymiseen voi johtaa useita tekijöitä, joista yleisimmät syyt ovat seuraavat.

Puutteelliset tai virheelliset tiedot: Jos hakemuslomake on puutteellisesti täytetty tai siinä on virheitä, se voi johtaa viivästyksiin. Tarkista tiedot aina kahteen kertaan ennen lähettämistä.

Turvatarkastukset: Joissakin tapauksissa voi olla tarpeen tehdä ylimääräisiä taustatarkastuksia, mikä voi johtaa käsittelyajan pidentymiseen.

Hakemusten suuri määrä: Matkustuskauden huippusesongin aikana hakemusten määrä voi kasvaa, mikä aiheuttaa järjestelmän viivästyksiä.

Tekniset ongelmat: ESTA-hakemusjärjestelmän tekniset ongelmat voivat aiheuttaa viivästyksiä, vaikka ne ovatkin harvinaisia.

Passin voimassaolo: Jos passisi tiedoissa on ongelmia, hakemuksesi voi viivästyä.

Rikos- tai maahanmuuttohistoria: Aiemmat oikeudelliset tai maahanmuuttoon liittyvät ongelmat voivat johtaa pidempään käsittelyyn.

Vastaavat nimet: Jos nimesi vastaa tarkasti jonkun tarkkailulistalla olevan henkilön nimeä tai rikoshistoriaa, henkilöllisyyden tarkistaminen voi kestää kauemmin.

Maailman ajankohtaiset tapahtumat: Poliittiset tai maailmanlaajuiset tapahtumat voivat joskus johtaa tiukempiin turvatarkastuksiin ja siten viivästyksiin.

Riittämätön vastaus turvakysymyksiin: ESTA-hakemus sisältää kysymyksiä rikoshistoriasta, terveydentilasta ja muista tekijöistä, jotka voivat vaikuttaa kelpoisuuteen matkustaa viisumivapausohjelman puitteissa. Puutteelliset tai epäselvät vastaukset voivat johtaa viivästyksiin.

Maksukysymykset: Maksuprosessiin liittyvät ongelmat tai hakemusmaksun maksamatta jättäminen voivat johtaa viivästymiseen.

Päätelmät

Jos ESTA-lupasi saaminen viivästyy ja matkustuspäiväsi lähestyy nopeasti, voi olla suositeltavaa ottaa yhteyttä maahanmuuttolakimieheen tai ottaa yhteyttä Yhdysvaltain tulli- ja rajavartiolaitokseen.

Hakijoita kehotetaankin tarkistamaan ESTA-hakemuksensa tila, jos he eivät ole saaneet päivitystä hakemukseensa 24 tunnin kuluessa hakemuksen jättämisestä.

Lisäksi jos ESTA-verkkosivustolla on ongelmia, on todennäköisempää, että ESTA-hakemuksen käsittely viivästyy. Tällaiset ongelmat ratkaistaan yleensä 4-8 tunnissa, mutta hakijoita kehotetaan kuitenkin jättämään hakemus ajoissa odottamattomien ongelmien välttämiseksi.

Hanki oikea matkustuslupa Yhdysvaltoihin

Jos sinulla on viisumivapausmaan, kuten Yhdistyneen kuningaskunnan, Irlannin, Australian, Uuden-Seelannin tai muun Länsi-Euroopan maan passi, saatat olla oikeutettu saamaan ESTA-luvan matkailu-, liike-, sairaus- tai kauttakulkutarkoituksiin. Aloita hakemuksen tekeminen tai käy usein kysytyissä kysym yksissä lukemassa lisää ESTAsta.

Hae ESTA-lupaa