Tarkista ESTA-tila
ESTA-uutisia, tietoa ja apua.

Kuinka kauan ESTA-hakemuksen teko kestää?

Muokattu: tammi 21, 2024  | Tunnisteet: ESTA, ESTAn kesto, Kuinka kauan ESTA kestää?

ESTA-viisumivapausohjelman (ESTA Visa Waiver Program ) ansiosta 41 ohjelmaan osallistuvien maiden kansalaiset voivat matkustaa Yhdysvaltoihin matkailu-, liike-, kauttakulku-, sairaanhoito- ja lyhytaikaista opiskelua varten ilman viisumin hakemista. ESTA on helpottanut huomattavasti Yhdistyneen kuningaskunnan, Irlannin, Australian, Uuden-Seelannin ja monien muiden Euroopan, Aasian ja Etelä-Amerikan maiden matkailijoiden matkustamista Yhdysvaltoihin. Hakemuslomakkeen täyttäminen kestää 15-20 minuuttia, ja lupa myönnetään välittömästi, ja 99 prosentin hyväksymisprosentti on 99 prosenttia.

How Long Does ESTA Last?
Kuinka kauan ESTA kestää?

ESTA-hyväksynnän kesto

Hyväksytty ESTA-lupa myönnetään kahdeksi vuodeksi tai passin voimassaolon päättymispäiväksi sen mukaan, kumpi näistä päivistä tulee ensin. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että henkilö voi oleskella Yhdysvalloissa kaksi vuotta. ESTA-lupaa voidaan käyttää enintään 90 päivän vierailuihin 12 kuukauden jakson aikana. Jos matkustaja on siis hiljattain saanut ESTA-luvan, oleskellut 90 päivää ja palannut sitten kotimaahansa, hänen on todennäköisesti odotettava 12 kuukautta ennen kuin hän voi käyttää ESTA-lupaansa uudelleen. Tulli- ja rajavartiolaitos (CBP ) ei kuitenkaan ole asettanut tiukkoja vaatimuksia sille, kuinka kauan henkilön on odotettava vierailujensa välillä. Vaihtoehtoisesti matkustaja voi hakea Yhdysvaltain viisumia, jos hän haluaa vierailla maassa uudelleen 12 kuukauden kuluessa edellisestä 90 päivän oleskelusta. Jos matkustaja etsii tietoa maahanmuutosta tai muista Yhdysvaltain viisumeista, hän voi pyytää oikeudellista neuvontaa Yhdysvaltain maahanmuuttolain nojalla toimivalta lakimieheltä. Rajavartiolaitos määrittää, onko oleskelujen välillä kulunut "kohtuullinen aika". Jos rajavartija epäilee, että matkustaja yrittää asua Yhdysvalloissa, häntä ei päästetä maahan. Huomaa, että nämä ovat vain suuntaviivoja, sillä CBP päättää harkinnanvaraisesti Yhdysvaltoihin pääsystä.

Paras aika hakea ESTA-lupaa

Riippuen siitä, milloin vierailija haluaa matkustaa Yhdysvaltoihin, hänen tulisi strategisesti ajoittaa ESTA-hakemuksensa, jotta voit varmistaa, että saat matkastasi ja luvasta parhaan mahdollisen hyödyn ennen vierailuasi Yhdysvaltoihin. Vaikka 72 tuntia pidetään vähimmäisaikana ennen ESTA-hakemuksen tekemistä, olisi viisasta suunnitella siltä varalta, että hakija saa kielteisen päätöksen ja joutuu sen sijaan hakemaan Yhdysvaltain viisumia. Jos aiot viipyä Yhdysvalloissa yli 90 päivää, sinun on haettava Yhdysvaltain viisumia. Jos oleskelet ESTA-ohjelmassa liian kauan, sinut todennäköisesti erotetaan ohjelmasta ja sinut mahdollisesti käännytetään jatkossa Yhdysvaltojen rajalla. Lisäksi ESTA-ohjelman voimassaolon jatkaminen voi vaarantaa kaikkien tulevien Yhdysvaltain viisumihakemusten hyväksynnän.

Yhdysvalloissa oleskelun pidentäminen vierailemalla läheisissä maissa.

Vierailut lähimaissa, kuten Kanadassa ja Meksikossa tai jopa Karibialla, ilman, että matkustat ensin kotiin, lasketaan todennäköisesti mukaan 90 päivän oleskeluun. CBP:n rajavartijat ovat tietoisia tästä taktiikasta, jota matkustajat käyttävät pidentääkseen vierailuaan Yhdysvalloissa, ja todennäköisesti epäävät maahantulon henkilöiltä, jotka käyttävät tällaista taktiikkaa. Jos todella haluat vierailla Kanadassa, Meksikossa tai Karibialla ja haluat viipyä 90 päivää myös Yhdysvalloissa, suunnittele matkasuunnitelmasi niin, ettet viivy Yhdysvalloissa yli 90 päivää, sillä todennäköisesti ei ole paljonkaan armoa, jos viivyt edes yhden päivän yli 90 päivän.

ESTA:n voimassaoloon vaikuttavat tekijät

Useat tekijät voivat vaikuttaa ESTA-luvan voimassaoloon ja johtaa sen ennenaikaiseen päättymiseen. Tällaisia tekijöitä ovat mm:

Passin voimassaolon päättyminen: Jos ESTA-hakemuksessa käytetyn passin voimassaoloaika päättyy, myös ESTA-lupa mitätöityy alkuperäisestä kahden vuoden voimassaoloajasta riippumatta.

Olosuhteiden muutokset: Olosuhteiden merkittävät muutokset, kuten rikosrekisterin saaminen tai Yhdysvaltojen viisumin epääminen, voivat mitätöidä ESTA-hakemuksen. Tällaisissa tapauksissa matkustajien on haettava uutta ESTA-lupaa tai viisumia tarpeen mukaan.

Yhdysvaltainviranomaisten tekemä peruuttaminen: U.S. CBP pidättää itsellään oikeuden peruuttaa ESTA-lupa milloin tahansa, jos sen haltija ei enää täytä viisumivapaan matkustamisen edellytyksiä VWP:n mukaisesti.

Matkustaminen vanhentuneella tai mitätöidyllä ESTA-luvalla

Yritys matkustaa Yhdysvaltoihin vanhentuneella tai mitätöidyllä ESTA-luvalla voi johtaa siihen, että lentoyhtiö evää lennolle pääsyn tai että CBP:n virkailijat kieltäytyvät maahantulosta maahantulosatamassa. Matkustajien on tärkeää tarkistaa ESTA-lupansa tila ennen matkan suunnittelua ja varmistaa, että kaikki tiedot ovat ajan tasalla ja oikein.

Vaatimusten noudattamisen tärkeys

ESTA- ja viisumivapausohjelman ehtojen noudattaminen on olennaisen tärkeää. Ehtojen rikkomisesta, kuten oleskelun ylittämisestä tai työskentelystä ilman asianmukaista lupaa, voi olla vakavia seurauksia. Matkustajien on noudatettava ESTA-hakemuksessa ilmoitettua vierailun tarkoitusta ja noudatettava 90 päivän rajoitusta maahantuloa kohden.

Vinkkejä ESTA:n voimassaolon hallintaan

Tarkista ESTA-tilanne säännöllisesti: Seuraa ESTA-luvan voimassaolon päättymispäivää ja siihen liitetyn passin voimassaoloaikaa.

Hae uutta ESTA-lupaa etukäteen: Jos ESTA-lupasi on päättymässä tai olosuhteesi ovat muuttuneet, hae uutta lupaa hyvissä ajoin ennen aiottua matkapäivääsi.

Säilytä tarkat tiedot: Päivitä kaikki henkilötietojesi tai olosuhteiden merkittävät muutokset uuteen ESTA-hakemukseen.

Suunnittele matkasi asianmukaisesti: Muista 90 päivän rajoitus vierailua kohden ja suunnittele matkasi Yhdysvaltoihin tämän ajan puitteissa.

ESTA-luvan uusiminen Yhdysvalloissa.

ESTA-lupaa ei voi pidentää eikä uusia Yhdysvalloissa eikä sen ulkopuolella. Lupa on hankittava ennen Yhdysvaltoihin tai sen alueille saapumista. Jos passisi tai ESTA-lupasi kuitenkin vanhenee ollessasi Yhdysvalloissa, sinun ei tarvitse hakea uutta ESTA-lupaa enintään 90 päivän vierailun ajaksi.