Tarkista ESTA-tila
ESTA-uutisia, tietoa ja apua.

ESTA-sivuston ongelmat

Muokattu: elo 24, 2023  | Tunnisteet: ESTA-verkkosivusto alhaalla, ESTA-verkkosivuston ongelmat, ESTA-hakemus

Johdanto

ESTA-verkkosivuston ongelmat ovat harvinaisia, mutta ne voivat olla turhauttavia matkustajille, joilla on tiukka aikataulu. Verkkosivuston tekniset ongelmat ovat luontaisia kaikissa online-järjestelmissä, erityisesti niissä, jotka tukevat suurta käyttäjämäärää. Vaikka ESTA-järjestelmien käyttöaste on yli 99 prosenttia, tulli- ja rajavartiolaitos (CBP ) tekee tarvittavat päivitykset ESTA-sivustolle yleensä viikonloppuisin, useimmiten lauantaiaamuisin GMT-aikana.

ESTA website problems
ESTA-sivuston ongelmat

Kuinka kauan ESTA-sivusto on yleensä poissa käytöstä?

ESTA-verkkosivuston käyttökatko kestää yhdestä kymmeneen tuntia. Valitettavasti näiden katkosten vuoksi matkustajat eivät voi saada lupia ennen tulevaa Yhdysvaltoihin suuntautuvaa matkaa.

Mitä voin tehdä, jos ESTA-lupaa hakiessani ilmenee ongelmia?

Jos ESTA-sivustolla on ongelmia tai teknisiä ongelmia, kokeile seuraavaa:

[1] Odota ja yritä uudelleen

Yksi yksinkertaisimmista ratkaisuista on odottaa muutama minuutti tai tunti ja yrittää sitten käyttää sivustoa uudelleen. Ennen kuin yrität uudelleen, varmista, että tyhjennät selaimesi välimuistin ennen kuin yrität hakea uudelleen.

[2] Tarkista ilmoitukset

Joskus Yhdysvaltain hallitus ilmoittaa suunnitelluista huoltojaksoista tai ESTA-järjestelmään vaikuttavista ongelmista. Tarkista viralliset sosiaalisen median kanavat tai verkkosivustot tällaisten ilmoitusten varalta.

[3] Ota yhteyttä CBP:n tukeen

CBP:n verkkosivustolla saattaa olla teknisiä ongelmia varten tarkoitettu neuvontapuhelin tai yhteystietosähköposti. Voit ottaa yhteyttä saadaksesi selville, kuinka kauan katkoksen odotetaan kestävän ja mitä voit tehdä sillä välin.

[4] Selaimen vianmääritys

Joskus ongelma voi olla sinun puolellasi. Varmista, että tyhjennät selaimesi välimuistin, kokeile toista selainta tai käynnistä tietokoneesi ja verkkolaitteesi uudelleen.

[5] Käytä toista laitetta tai verkkoa

Jos epäilet, että ongelma voi johtua laitteestasi tai verkostasi, kokeile käyttää toista laitetta tai muodostaa yhteys toiseen verkkoon ESTA-sivuston käyttämiseksi.

[6] Pyydä apua kolmannelta osapuolelta

Kiireellisissä tilanteissa ota yhteyttä lentoyhtiöön, matkatoimistoon tai Yhdysvaltain konsulaattiin/lähetystöön saadaksesi ohjeita siitä, miten toimia.

[7] Tarkista määräajat

Muista, että ESTA-lupaa kannattaa hakea vähintään 72 tuntia ennen lähtöä. Jos suunnittelet matkaa ja verkkosivusto ei ole toiminnassa, mieti, miten herkkä aika on, ja suunnittele sen mukaan.

Jos edellä mainitut vaiheet eivät toimi ja ESTA-sivusto ei anna mitään merkkejä siitä, että siellä tehdään huoltotöitä, yritä lähettää hakemus eri internetselaimella, tietokoneella tai jopa eri paikassa, kuten työpaikallasi tai muulla alueella, jossa on turvallinen ja vakaa internetyhteys. Hakijat voivat myös kokeilla hakea hakemusta 3G-, 4G- tai 5G-yhteydellä varustetulla mobiililaitteella tai jopa VPN-verkon (Virtual Private Network) kautta.

Miksi ESTA-sivustoa päivitetään säännöllisesti?

CBP tekee päivityksiä ESTA-sivustolle useista eri syistä. Suunnitelluista päivityksistä ilmoitetaan yleensä pari viikkoa ennen niiden julkaisua. Myös suunnittelemattomia katkoksia voi esiintyä, mutta ne tapahtuvat harvemmin ilman ennakkoilmoitusta. Päivitykset ovat välttämättömiä, jotta ESTA-järjestelmää tukeva teknologia olisi täysin toimiva. Tähän sisältyy sen varmistaminen, että maksuprosessit, hakijatietojen tallentaminen, tietojen tarkistaminen ja muut toiminnot pystyvät tukemaan eri puolilla maailmaa matkustavien jatkuvia vaatimuksia ja ottamaan huomioon Yhdysvalloissa vierailevien matkailijoiden turvallisuusongelmat. Päivitys voi esimerkiksi sisältää lisäkenttiä maksusivulla luottokorttimaksujen todentamiseksi tai lisäkenttiä hakemuslomakkeessa, joissa pyydetään tietoja matkustajan aiemmista vierailuista muualla kuin Yhdysvaltojen alueella.

Mikä on vaihtoehto, jos en voi odottaa, että verkkosivusto on jälleen toiminnassa, jotta voin lähettää hakemukseni?

Hakijat, jotka eivät halua jatkuvasti tarkistaa ESTA-verkkosivustoa, voivat hakea hakemusta kolmannen osapuolen kautta, jolloin heidän tietonsa tallennetaan ja lähetetään hallituksen järjestelmiin, kun ESTA-verkkosivusto on jälleen toiminnassa ja täysin käyttökelpoinen, mutta tämä on yleensä kalliimpaa, mitä matkustajat saattavat haluta välttää.

Miten voin varmistaa, että verkkosivuston ongelmat eivät vaikuta hakemukseeni?

Hae hakemusta ajoissa, jotta ESTA-verkkosivuston ongelmat eivät vaikuta hakemukseen. Koska ESTA-sivuston toimintahäiriöt ovat arvaamattomia, matkustajia kehotetaan hakemaan ESTA-hakemusta muutamaa viikkoa ennen Yhdysvaltoihin lähtöä. Ei ole harvinaista, että hakemukset ovat "Pending"-tilassa, mikä voi vaatia jopa 72 tuntia käsittelyaikaa ennen päätöksen tekemistä. Matkustajien olisi siis jätettävä ESTA-hakemus vähintään 72 tuntia ennen Yhdysvaltoihin lähtöä.

Kun olet lähettänyt ESTA-hakemuksen, tarkista, että se käsitellään hyväksyttäväksi.

Vaikka pystyisitkin jättämään ESTA-hakemuksen, tarvitset silti hyväksytyn luvan ennen kuin voit saapua Yhdysvaltoihin. Tarkista säännöllisesti ESTA-hakemuksesi tila varmistaaksesi, että saat sen ennen Yhdysvaltoihin suuntautuvaa matkaasi.

Johtopäätös

Lopuksi, mutta mikä tärkeintä, matkustajien ei pitäisi odottaa viime hetkeen asti ESTA-hakemuksen tekemisessä. Matkustajat, jotka hakevat ESTA-lupaa 72 tuntia ennen Yhdysvaltoihin lähtöä, voivat joutua pettymään. Matkustajien tulisi siis matkustusongelmien välttämiseksi hakea ESTA-lupaa vähintään viikkoja tai kuukausia ennen Yhdysvaltoihin lähtöä, jotta he voivat varautua siihen, että heidän on mahdollisesti haettava Yhdysvaltain viisumia, jos heidän ESTA-hakemuksensa hylätään.

Jos sinulla on viisumivapausmaan, kuten Yhdistyneen kuningaskunnan, Irlannin, Australian, Uuden-Seelannin tai muun Länsi-Euroopan maan passi, voit saada ESTA-luvan matkailu-, liike-, sairaus- tai kauttakulkutarkoituksiin. Aloita hakemuksen tekeminen tai käy usein kysytyissä kysym yksissä lukemassa lisää ESTAsta.

Hae ESTA-lupaa