Tarkista ESTA-tila
ESTA-uutisia, tietoa ja apua.

Viisumi Miamiin, Floridaan Yhdysvalloissa

Muokattu: Aug 14, 2023  | Tunnisteet: ESTA, USA:n viisumi

Viisumi Miamiin, Floridaan Yhdysvalloissa

Miamin taikaa

Vieraillessasi Miamissa saat nauttia ajattomasta lomakohteesta, joka tunnetaan kenties parhaiten South Beach -rannastaan. Miami on häikäisevä matkakohde, joka tarjoaa Art Deco -hotelleja, huippuravintoloita ja elinvoimaisen yöelämän – aito kosmopoliittinen kaupunki, jossa hienostunut rantakulttuuri ja aito kauneus yhdistyvät. Jos suunnittelet matkaa tänne, voit lukea lisää kohteesta sekä tietoa siitä, tarvitsetko Miamiin ESTA-luvan vai viisumin.

Mitä eroa on Yhdysvaltain ESTA-luvalla ja Yhdysvaltain viisumilla?

Jos suunnittelet käyväsi Miamissa, tarvitset asianmukaisen luvan. Voimassa olevan passin lisäksi tarvitset jommankumman kahdesta asiakirjasta, joko ESTA-luvan (sähköinen matkustuslupa) tai täyden viisumin. Vaikka viisumi ja ESTA ovat kaksi asiakirjaa, jotka usein niputetaan yhteen ”viisumi”-otsikon alle, tämä on virheellinen tulkinta. Itse asiassa ESTA tunnetaan ns. “viisumivapautena”, eli sinulla voi olla ESTA viisumin sijaan, ja voit silti saapua Yhdysvaltoihin. ESTA-luvan ja viisumin avulla matkustamisessa on suuri ero siinä, että jos saat ESTA-luvan, voit käyttää sitä Yhdysvaltoihin matkustamiseen laillisesta kahden vuoden ajan. Sinun ei tarvitse hakea lupaa uudelleen joka kerta tämän ajanjakson aikana. Voit kuitenkin oleskella kullakin matkalla Yhdysvalloissa korkeintaan 90 päivää – minkä ei pitäisi olla ongelma turisteille.

Kuka on kelpoinen saamaan ESTA-luvan?

Yhdysvaltain ulkoasiainministeriön virallisten ohjeiden mukaan viisumivapausohjelmaan kuuluvien 40 maan kansalaiset voivat hakea ESTA-lupaa. Olemassa on myös muita rajoituksia – et saa esimerkiksi työskennellä ollessasi Yhdysvalloissa. On hyvin tärkeää, että et ylitä 90 päivän maksimioleskelun raja, sillä ylitys voisi tehdä Yhdysvaltoihin saapumisesta vaikeampaa tulevaisuudessa. Jos asut maassa, joka ei kuulu viisumivapausohjelmaan, joudut hakemaan täyttä viisumia. ESTA-luvan ja viisumihakemuksen välillä on merkittävä ero siinä, että viisumin hakeminen on monimutkaisempaa. Siihen vaaditaan yleensä henkilökohtainen haastattelu, ja viisumi myönnetään yleensä vain yhdelle käynnille ja tietyn ajanjakson ajaksi. Kun ESTA-lupasi on hyväksytty tai viisumisi on myönnetty, voit aloittaa Miamin matkan suunnittelun.

Miamista ja sen kulttuurielämästä

Miami rakennettiin suon päälle noin vuonna 1900 ja on sen jälkeen kasvanut uudeksi ja jännittäväksi paikaksi. Monet kävijät nauttivat subtrooppisesta sesonkiajasta (marraskuusta huhtikuuhun), jolloin lämpötila on jatkuvasti yli 20 Celsius-astetta. Näiden kuukausien ulkopuolella tarjouksia on runsaasti, sillä kävijämäärät ovat pienempiä ja hotellien hinnat matalampia.

Miami on Floridan toisiksi suurin kaupunki, jonka juuret ovat syvällä latinalaisamerikkalaisessa kulttuurissa. Kaupunki on kuuluisa rikkaasta perinnöstään ja sitä kutsutaankin jos “Latinalaisen Amerikan pääkaupungiksi”, koska niin moni asukas puhuu espanjaa. Tämä johtuu siitä, että he ovat maanpakolaisia Kuubasta, Haitilta ja Nicaraguasta. Koska kaupungin väestö on niin ainutlaatuinen sekoitus eri kieliä ja kulttuureita, on kyseessä äärimmäisen monimuotoinen ja monikulttuurinen paikka.

Miami on taianomainen paikka, jossa saa nauttia kulttuurillisesta renessanssista ja elinvoimaisesta nykytaidekulttuurista, joka pursuaa mielenkiintoisia gallerioita, kuten hiljattain avattu Pérez Art Museum. Nousussa olevat alueet, kuten Wynwood ja Design District, ovat ehdottomasti nähtävien paikkojen listalla, kuten myös kuubalainen Little Havana. Tarjolla on suuria tapahtumia, kuten Art Basel Miami Beach joulukuussa, eli Pohjois-Maiden suurimmat modernin taiteen messut. Tutustu myös marraskuun Miami Book Fair Internationaliin, South Beach Wine & Food Festivaliin, Miami International Boat Show’hun keväällä ja maaliskuun Ultra Music Festivaliin.

Miamissa liikkuminen

Julkinen liikenne tarjoaa mahtavan ratkaisun vierailijoille maan päällä kulkevan raideliikennejärjestelmän avulla: Metrorail (maksullinen) ja Metromover (ilmainen).

Metrorail kulkee pidempiä matkoja, kuten lentokentällä. Liput ovat halpoja ja voit ostaa rajattomia päivä-, viikko- ja kuukausilippuja. Metromover on ilmainen ja kuljettaa lyhyempiä matkoja sekä yhdistä Metrorailin ja Metrobusin palvelut. Metromoverin varrella on myös monia kauppoja ja ravintoloita.

Metrobus liikennöi lähes 100 eri reittiä ja kattaa käytännössä kaupungin joka kulman, mukaan lukien Miami Beach, Homestead Key Biscayne ja aina Florida Keysiin ja Fort Lauderdaleen saakka. Jotkut vuorot kulkevat 24/7. Voit tutustua myös kaupungin johdinautoihin, jotka ovat ilmainen ja hauska tapa tutkia paikkoja.

Paikallinen ruoka

Ihmisten mukaan Miami tarjoilee maailman parasta ja aidointa kuubalaista ruokaa. Miamilaiset todella rakastavat uppopaistettuja keittobanaaneja täytettynä juustolla, lihalla ja salaatilla. Herkullista! Tilaa arepa, joka on litteä pannarityylinen grillattu juustoleipä, joka tehdään maissitaikinasta, joka muuttuu ihanan kullanruskeaksi kypsennettäessä. Kahvin ja välipalan ystävät voivat nauttia cafe-con-lecheä grillatun leivän kaverina. Tämä juoma muistuttaa hieman lattea, mutta sen valmistukseen käytetään vahvaa kuubalaista espressoa ja paljon sokeria. Grillattu kuubalainen leipä voidellaan ja se tarjoaa ihanteellisesti energiaa kahvin kanssa syötynä.

Ceviche on alun perin perulainen ruoka, joka valmistetaan kalasta ja mausteista. Siitä on tullut vakioesiintyjä ruokalistoilla ja se onkin nykyään miamilainen klassikko. Argentiinalainen Churrasco on marinoitu grillipihvi, joka tarjoillaan tulisen chimichurri-kastikkeen kanssa. Miamin parhaat croquetat viimeistellään juustolla, kinkulla, chorizolla ja kanalla. Itse asiassa croqueta on mitä tahansa murskattua tai jauhettua, joka on muotoiltu pieneksi ja pyöreäksi, kuorrutettu korppujauholla ja paistettu. Näitä voi nauttia ravintoloissa, leipomoissa sekä katumyyjien myymänä.

Miami nauttii kosmopoliittisen kaupungin maineesta eikä todellakaan tuota pettymystä monille vierailijoilleen. Sen elinvoimaisuus sekä aktiviteettien, harrastusten ja tarjonnan monimuotoisuus takaavat, että jokaiselle on tarjolla jotakin tässä mahtavassa paikassa. Muista siis suunnitella Miamin visiittiäsi varten matkaohjelma tai toivelista paikoista, joissa haluaisit käydä. Ennen kuin varaat lomasi, lue lisää siitä, tarvitsetko Miamiin ESTA-luvan vai viisumin.

Mikäli sinulla on viisumivapauteen oikeutetun maan passi ja haluat saada ESTA-luvan turismia, liiketoimintaa, lääketieteellistä käyntiä tai läpikulkua varten, aloita hakemuksen täyttäminen tai käy UKK-sivulla saadaksesi lisätietoa ESTA-luvasta

Hae ESTA