Tarkista ESTA-tila
ESTA-uutisia, tietoa ja apua.

Viisumi Los Angelesiin, Kaliforniaan Yhdysvalloissa

Muokattu: Sep 11, 2023  | Tunnisteet: ESTA, USA:n viisumi

Viisumi Los Angelesiin, Kaliforniaan Yhdysvalloissa

Johdanto

Enkelienkin kaupunkina tunnettu Los Angeles on kuhiseva kosmopoliittinen kaupunki, joka pursuaa kulttuuria ja jännitystä. Kaupungissa vierailee vuosittain 45,5 miljoonaa ihmistä, joten ei ole yllätys, että Los Angeles on Amerikan turistikohteiden ykkönen, sillä sen ikuinen viehätysvoima houkuttelee lomailijoita ympäri maapalloa. Walk of Famelta Santa Monica Bayhin – mikään paikka ei vedä vertoja LA:lle.

ESTA vai Yhdysvaltain viisumi Los Angelesiin?

Muiden maiden kansalaisilla on oltava ESTA-lupa tai Yhdysvaltain viisumi Los Angelesiin. Sen avulla voit matkustaa Yhdysvaltain rajalle tai lentokentälle ja saada luvan saapua maahan. Yhdysvaltain viisumeita on kahdenlaisia – muu kuin maahanmuuttoviisumi tarvitaan silloin, kun aikomuksena on oleskella maassa väliaikaisesti, esimerkiksi lomalla. Maahanmuuttoviisumi tarvitaan silloin, jos asut pysyvästi Yhdysvalloissa.

Yhdysvaltain sähköinen matkustuslupa eli ESTA sen sijaan on viisumivapaus. Kyseessä on automatisoitu järjestelmä, joka määrittää sen, onko yksilö kelpoinen matkustamaan Yhdysvaltoihin viisumivapausohjelman nojalla. Jos tulet jostakin listalla olevasta 40 maasta (jotka on listattu tämän kappaleen lopussa), voit hakea ESTA-lupaa. Näin saat luvan oleskella Yhdysvalloissa väliaikaisesti korkeintaan 90 päivää. ESTA-lupaa voi käyttää ilman viisumin hakemista. ESTA-luvan tarkoitus on sallia useita, alle 90 päivää peräkkäin kestäviä käyntejä Yhdysvalloissa, mikä tarjoaa enemmän vapautta lyhyellä varoitusajalla, sillä vältyt hakemasta perinteistä viisumia, kuten yllä mainitsimme. Jos tulet jostakin seuraavista maista, olet oikeutettu hakemaan Yhdysvaltain ESTA-lupaa: Andorra, Australia, Itävalta, Belgia, Brunei, Chile, Tšekin tasavalta, Tanska, Viro, Suomi, Ranska, Saksa, Kreikka, Unkari, Islanti, Irlanti, italia, Japani, Latvia, Liechtenstein, Liettua, Luxembourg, Monaco, Alankomaat, Uusi-Seelanti, norja, Puola, Portugal, Maltan tasavalta, San Marino, Singapore, Slovakia, Slovenia, Etelä-Korea, Espanja, Ruotsi, Sveitsi, Taiwan, Yhdistynyt kuningaskunta.

Jos et ole kelpoinen tai ESTA-lupasi on hylätty, sinun tarvitsee hakea viisumia Los Angelesiin. Viisumisi tai ESTA-lupasi pitää olla hyväksytty ennen kuin lähdet matkallesi kohti Yhdysvaltoja.

Nähtävyydet

Yksi suurimmista syistä siihen, että turistit suosivat LA:ta niin paljon, on että tässä omalaatuisessa kaupungissa ei ole koskaan tylsää hetkeä. Käydessäsi Los Angelesissa olet aina korkeintaan kivenheiton päässä kaupungin merkittävistä nähtävyyksistä. Näitä ovat muun muassa Hollywood Boulevard, Griffith Park ja Walt Disney Concert Hall. Griffith Parkin laidalla sijaitseva Hollywood-kyltti on asia, joka on yksinkertaisesti pakko nähdä matkan aikana. Kun nähtävyyksien määrä käy ylivoimaiseksi, LA:n rehevät rannat ovat hyvä kohde. LA:n Westsidessa sijaitseva Venice Beach on kaikkien ainutlaatuisten ja upeiden asioiden keskittymä. Matkamuistoista katutaiteilijoihin - Venice Beach tarjoaa kaikkea.

Ilmasto

Kalifornian “kultaisessa osavaltiossa” sijaitseva Los Angeles tekee todellakin oman osansa tämän lempinimen eteen, sillä kultaisia päiviä on huomattavasti enemmän kuin harmaita. Aurinko paistaa vuodessa 284 päivänä, mikä pitää Los Angelesin keskilämpötilana ihanat 22 Celsius-astetta. Pakkaslämpötilat ovat harvinaisia jopa talvella, joten voit heittää tyylittömät lämpöalusasut hukkaan, jos lähdet matkalle jouluna. Vaikka tässä kaupungissa on harvoin kylmä, LA:ssa satunnaiset sadekuurot ovat täysin arkinen asia, joten muista pakata sateenvarjo mukaasi kaiken varalta. Todennäköisesti paras aika vierailla Los Angelesissa on keväällä. Maaliskuun ja toukokuun välillä LA:n lämpötila on mukavimmillaan ulkoilmanähtävyyksien katselua ajatellen, eli et hikoile itseäsi hengiltä heti, kun astut Kalifornian maaperälle.

Ruoka

Kun ympäri kaupunkia on tarjolla yli 8 000 veden kielelle nostattavaa ravintolaa ja muuta yritystä, Los Angeles on herkkusuun taivas. Jotkut jopa väittävät, että mikään paikka ei tarjoa ruokaa paremmin kuin LA – tacoista donitseihin, kaikille on tarjolla jotakin. Keskivertoturisti ei välttämättä tiedosta, kuinka paljon Los Angelesilla on tarjottavaa ruoan suhteen, mutta pienen tutkiskelun jälkeen saat huomata, että ympäri kaupunkia on satoja herkullisia salaisia aarteita. Westwoodista saat jäätelö-keksivoileivän vain 1,75 $ hintaan, ja Burbankissä, Glendalessä ja Downeyssa saat käsiisi kymmenkunta kuumaa, lehteilevää juustoleivonnaista vain 75 sentillä kappale. Jos suunnittelet suuntaavasi ravintolaan Los Angelesin visiittisi aikana, älä ylläty, jos päädyt käyttämään enemmän rahaa kuin mitä odotit, sillä suurin osa tämän enkelten kaupungin ruoasta (jos ei jopa kaikki) on suora lahja jumalalta.

Kun huomioidaan nähtävyydet, ruoka ja sää, jota Los Angeles tarjoilee katujaan koristaville ihmisille, on täysin selvää, miksi tämä kaunis kohde ottaa vastaan yli 45 miljoonaa kävijää vuodessa. Vuosikymmenten ajan LA on ollut täydellinen lomakohde miljoonille matkustajille ympäri maailman, eikä tämä tule muuttumaan lähiaikoina. Los Angeles ei ole vain kaupunki – se on viihteen syntysija ja Amerikan mahtavin kaupunki.

Mikäli sinulla on viisumivapauteen oikeutetun maan passi ja haluat saada ESTA-luvan turismia, liiketoimintaa, lääketieteellistä käyntiä tai läpikulkua varten, aloita hakemuksen täyttäminen tai käy UKK-sivulla saadaksesi lisätietoa ESTA-luvasta

Hae ESTA