Tarkista ESTA-tila
ESTA-uutisia, tietoa ja apua.

Viisumi Key Westiin, Floridaan Yhdysvalloissa

Muokattu: Jan 16, 2023  | Tunnisteet: ESTA, USA:n viisumi

Viisumi Key Westiin, Floridaan Yhdysvalloissa

Johdanto

Floridan Key West on yksi ainutlaatuisimmista paikoista Yhdysvalloissa. Tämä trooppisesta ilmastostaan ja laajoista maisemistaan tuttu pieni saari on toivottanut turistit tervetulleeksi jo kahden vuosisadan ajan. Floridan Key Westiin on jo ammoisina aikoina saavuttu kalastamaan, lekottelemaan auringossa ja elpymään. Jos sinä ja perheesi mietitte matkustamista Key Westiin tänä vuonna, tutustukaa tähän oppaaseen ennen kuin varaatte matkan Yhdysvaltoihin, sillä saatte tärkeää tietoa niin matkailusta kuin siitä, tarvitsetteko viisumin Key Westiin.

ESTA-lupa vai Yhdysvaltain viisumi Key Westiin?

Matkustettaessa on äärimmäisen tärkeää tarkistaa, tarvitsetko viisumin Key Westiin, jotta pääset Yhdysvaltoihin. Mahdollisia lopputuloksia on kolme: et tarvitse minkäänlaista viisumia (esim. Kanadan passin omaavat), tarvitset viisumin (esim. Kiinan passin omaavat) tai voit saapua Yhdysvaltoihin viisumivapausohjelman avulla (esim. Yhdistyneen kuningaskunnan passin omaavat). Voidaksesi käyttää viisumivapausohjelmaa (VWP), sinulla on oltava lupa ennen matkustamista. Tämän saat täyttämällä ESTA-lomakkeen (sähköinen matkustuslupa) verkossa ja odottamalla vastausta Yhdysvaltain viranomaisilta. Jos et ole kelpoinen ESTA-ohjelmaan tai lupasi hylätään, joudut hakemaan viisumia Key Westiin.

Lyhyt opas ESTA-lupaa ja viisumivapausohjelmaa koskien

Kuten nimi kertoo, viisumivapausohjelma tarjoaa tiettyjen maiden kansalaisille mahdollisuuden saapua Yhdysvaltoihin ilman viisumia, jos he täyttävät tietyt kriteerit. VWP-ohjelmassa on mukana kymmeniä maita, kuten Puola, Yhdistynyt kuningaskunta, Australia, Chile ja Brunei. Voidaksesi hyödyntää tätä ohjelmaa, sinun pitää täyttää ESTA-verkkolomake tarkistaaksesi täytätkö asianmukaiset kriteerit. Lomakkeella on erilaisia kysymyksiä muun muassa rikosrekisteristä, ammatista sekä Yhdysvalloissa oleskelun syystä. Sinun pitäisi saada vastaus Yhdysvaltain viranomaisilta noin 72 tunnin sisällä, jossa sinulle joko annetaan lupa saapua Yhdysvaltoihin VWP:n avulla tai sinut hylätään. Jos hakemuksesi hylätään, saatat silti pystyä matkustamaan Key Westiin Yhdysvaltain viisumilla, joten sinun pitää hakea B2-turistiviisumia.

ESTA-luvan ja viisumin tärkein ero

ESTA mahdollistaa matkustamisen ilman viisumia, kun matkan tarkoitus on jokin muu kuin työskentely tai opiskelu. ESTA koskee vain tiettyjen maiden kansalaisia, jotka eivät ole Iranin, Syyrian, Sudanin tai Somalian kaksoiskansalaisia. Viisumia sen sijaan voi hakea minkä tahansa maan kansalainen ja sitä voi käyttää myös työskentelyyn tai opiskeluun turismin lisäksi. Joten, kun sinulla on ESTA tai viisumi kunnossa Key Westiin, voit alkaa keskittyä matkasuunnitelmiin.

Key Westin historia

Key Westillä on vaikuttava historia, joka ulottaa ainakin 600 vuotta taaksepäin. Ensimmäisestä asutuksesta saarella vastasivat esikolumbiaaniset ihmiset, jotka kuuluivat Calusa-heimoon. Vasta vuonna 1521 espanjalainen tutkimusmatkailija nimeltä Juan Ponce de Leon löysi tämän saaren ja otti sen haltuunsa. Ei mennyt kauaakaan, kun saari alkoi näkyä eurooppalaisissa kartoissa nimellä Cayo Hueso (“luusärkkä”). Legendan mukaan esikolumbiaaniset asukkaat joutuivat väistymään Floridan pohjoisosista tulleiden vahvempien heimojen tieltä. Saarella käytiin raskaita ja verisiä taisteluita kahden heimon välillä usean vuoden ajan. Kun Yhdysvallat aloitti sodan Espanjaa vastaan, saari itsenäistyi Espanjasta ja palautti sodassa kuolleiden ruumiit erityiseen monumenttiin Floridan Key Westin hautausmaalle.

Parhaat nähtävyydet

Tällä suositulla saarella on monia nähtävyyksiä, kuten Mallory Square, joka oli aiemmin teollisuusalue. Nykyään se on huippupaikka katsella auringonlaskua ja nauttia liveviihteestä. Monet kävijät kerääntyvät laiturille katselemaan jonglöörejä, muusikkoja ja muita esiintyjä, jotka tarjoavat karnevaalitasoisen show’n. Toinen kiinnostava ja ainutlaatuinen nähtävyys on Dry Tortugas National Park, joka sijaitsee noin sata kilometriä Key Westistä lounaaseen. Tässä kansallispuistossa asustaa lukuisia kilpikonnia, joita voi nähdä ympäri vuoden. Toinen perheisiin vetoava nähtävyys on vanha Key West Aquarium, joka avattiin vuonna 1934. Tämä on Amerikan ensimmäinen ulkoilma-akvaario, joka pitää ehdottomasti nähdä.

Paikallinen ruokakulttuuri

Koska Key West on saari, on luonnollista, että Floridan ruokakulttuuriin sisältyy runsaasti tuoreita mereneläviä. Kuuban läheisyyden takia tarjolla on monia kuubalaisia ravintoloita, jotka tarjoavat tulista ruokaa. Hiekkarantojen varrella on paljon laadukkaita retroravintoloita, jotka tarjoavat paikallista ruokaa kansainvälisen ruoan lisäksi. Itse asiassa ruokavalikoima on niin monipuolinen tällä saarella, että se saa kenen tahansa veden kielelle. Ehkä yksi suosituimmista ruoista, joita jokaisen kannattaa kokeilla, on uppopaistetut simpukankuoret. Tarjolla on myös porsasmurisija-nimistä kalaa, joka maistuu kampasimpukalta ja tarjoillaan sienten ja sipulien kera kuubalaisen leivän päällä. Koska saari on tunnettu katkaravuistaan, ei matka ole täydellinen ennen kuin olet kokeillut vastapyydystettyjä ja makeita vaaleanpunaisia katkarapuja, joita paikalliset pitävät todellisena herkkuna.

Jos etsit rentouttavaa kohdetta Yhdysvalloista, Key Westissä vierailu tarjoaa mahdollisuuden tutustua sen kaikkiin turistikohteisiin. Osa tämän saaren parhaista lomakohteista sijaitsee Atlantin valtameren rannalla ja niitä pidetään maisemien kannalta parhaina, sillä ne tarjoavat runsaasti auringonpaistetta, näköaloja ja ne ovat lähellä kaikkia. Rantojen ystävät ilahtuvat hienoista hiekkarannoista, jossa voi kävellä tuntikausia nauttien kauniista ja unenomaisista merimaisemista. Florida Keys on yksi niistä lomakohteista, joissa jokaisen pitäisi käydä edes kerran elämässä.

Mikäli sinulla on viisumivapauteen oikeutetun maan passi ja haluat saada ESTA-luvan turismia, liiketoimintaa, lääketieteellistä käyntiä tai läpikulkua varten, aloita hakemuksen täyttäminen tai käy UKK-sivulla saadaksesi lisätietoa ESTA-luvasta

Hae ESTA