Tarkista ESTA-tila
ESTA-uutisia, tietoa ja apua.

Viisumi Hollywoodiin, Kaliforniaan Yhdysvalloissa

Muokattu: May 15, 2023  | Tunnisteet: ESTA, USA:n viisumi

Viisumi Hollywoodiin, Kaliforniaan Yhdysvalloissa

Johdanto

Hollywood on kansainvälinen synonyymi elokuvateollisuudelle ja ehdoton kohde jokaisen elokuvien ystävän listalla. Alueen tarjontaa tutkimalla voisi helposti kuluttaa viikkokausia, mutta tässä muutama kohokohta, joita ei saa jättää väliin, sekä tietoa siitä, tarvitsetko ESTA-luvan vai viisumin Hollywoodiin.

ESTA-lupa vai viisumi Hollywoodiin?

Joka vuosi yli 70 miljoonaa turistia vierailee Yhdysvalloissa, ja monet näistä matkustajista käyvät Hollywoodissa. Jos suunnittelet matkaa Yhdysvaltoihin, haluat varmasti varmistaa, että saapuminen maahan sujuu mahdollisimman sulavasti. Tämä vaatii sitä, että sinulla on oikeat matkustusasiakirjat valmiina. Yhdysvaltoihin matkailua, liiketoimintaa tai vapaa-ajan viettoa varten saapuvat tarvitsevat joko voimassa olevan ESTA-luvan tai viisumin. Mitä eroa on ESTA-luvalla ja viisumilla? Molemmat ovat matkustusasiakirjoja, joiden avulla saat saapua Yhdysvaltoihin tietyn ajanjakson ajaksi asiakirjassa määritettyä tarkoitusta varten. Suurin ero ESTA-luvan ja viisumin välillä on kuitenkin siinä, millainen matkustaja niitä voi hakea.

Yhdysvaltain ESTA-lupa ja viisumi: kenelle ne on tarkoitettu?

ESTA-lupa (lyhenne sanoista Electronic System for Travel Authorization, sähköinen matkustuslupa) on digitaalinen matkustusasiakirja, jonka avulla tiettyjen maiden kansalaiset voivat saapua Yhdysvaltoihin läpikulkumatkalle tai jäädä maahan korkeintaan 90 päivän ajaksi ilman tarvetta hakea viisumia. ESTA-lupia myönnetään ainoastaan turisti- ja liiketoimintakäyntejä varten, ja luvan saadakseen matkustajan täytyy olla viisumivapausohjelmassa mukana olevan maan kansalainen. On myös syytä huomata, että ESTA ei takaa pääsyä Yhdysvaltoihin, sillä se toimii ainoastaan alkuseulontana ja ensimmäisen vaiheen turvatarkastuksena. Sen sijaan niiden maiden kansalaisten, jotka eivät ole mukana viisumivapausohjelmassa, on haettava viisumia voidakseen saapua Yhdysvaltoihin, sillä he eivät ole oikeutettuja saamaan ESTA-lupaa. Jos olet käymässä Hollywoodissa liiketoiminnan tai vapaa-ajan vieton vuoksi, etkä ole kelpoinen hakemaan ESTA-lupaa, sinun on hankittava vierailijaviisumi, yleensä B2-viisumi (turismi- ja vierailukategoria) tai B1-viisumi (liiketoimintakategoria). ESTA-lupa tai viisumi on syytä hankkia ennen Yhdysvaltoihin suuntautuvan loman varaamista, jotta vältyt matkaohjelman muutoksista koituvilta maksuilta, mikäli ESTA- tai viisumihakemuksesi hylätään.

Hollywood-kyltti

Olisi naurettavaa käydä Hollywoodissa ilman, että käy katsomassa tätä maailmankuulua kylttiä. Paras katselupaikka on todennäköisesti Lake Hollywood Parkissa, mutta jos haluat päästä lähemmäksi, voit kävellä Mount Lee Drivea myötäilevää polkua – varoitettakoon silti, että tästä tulee ennemminkin patikointia kuin leppoisaa kävelyä. Reitti vie suoraan kyltin yläpuolelle ja tarjoaa upean panoraamanäkymän kaupunkiin. Lisäksi näin pääset niin lähelle tätä maamerkkiä kuin mahdollista. Jos korkeat paikat eivät haittaa, voit myös varata helikopterilennon kyltin luokse, mikä on ehkä dramaattisin tapa ihailla tätä nähtävyyttä.

Elokuvahistoria

Tietenkin suurin syy vierailla Hollywoodissa on sen maine elokuvamaailman keskipisteenä. On vaikeaa liikkua alueella ilman, että saat jatkuvasti muistutuksia alueen elokuviin liittyvästä historiasta ja nykyhetkestä, ja on useampia sellaisia nähtävyyksiä, jotka on yksinkertaisesti pakko nähdä. Kenenkään ei pitäisi jättää väliin kuuluisaa Walk of Famea ja sen jalkakäytävään kaiverrettuja tähtiä, joihin on ikuistettu Hollywoodin suurimmat idolit. Voit joko tutkia aluetta omin pain aloittaen Hollywoodin ja La Brean Gatewayltä, tai osallistua opastetulle kävelykierrokselle.

Valkokankaiden kulta-aikojen innokkaat harrastajat ihastuvat Hollywood Heritage Museumiin, joka sijaitsee Highland Avenuella. Se on avoinna vain viikonloppuisin ja on todellinen aarreaitta, joka pursuaa kaikkien aikojen parhaiden elokuvien muistoesineitä.

Vaikka on hyvin todennäköistä, että näet tähtiä käydessäsi Hollywoodissa, jos kuitenkin haluat pelata varman päälle ja saada hyviä kuvia, suuntaa Madame Tussaudsin museoon Hollywood Boulevardilla. Täältä löytyy yli sata uskomattoman oikeannäköistä vahapatsasta, jotka kuvastavat elokuvaikoneja kaikilta aikakausilta.

Monipuolista ruokailua

Valkokankaiden vetovoima on tuonut Hollywoodiin väkeä kaikkialta maailmasta, ja tämä näkyy selvästi myös alueen monipuolisessa ruokatarjonnassa. Olipa tähtäimessäsi nopea mutta herkullinen hodari Pink'sillä N. La Brea Avenuella – avoinna aina aamukolmeen – tai kokonaisuutena hienostuneempi merenelävämenu Michael Cimarusti's Providencessa Melrose Avenuella, Hollywood hoitaa homman kotiin.

Mieleenpainuvaa yöelämää

Kuten odottaa saattaa, Hollywoodissa ei ole pulaa loistokkaista paikoista, joissa viettää ikimuistoisia öitä. Boulevard 3 tarjoaa todennäköisesti tyypillisimmän Hollywood-yökerhoelämyksen, jossa hohdokas ja hyvännäköinen asiakaskunta juhlii palatsimaisessa ympäristössä, mutta alueelta löytyy enemmän vaihtelua kuin voisi olettaa. Livemusiikin ystävät voivat suunnata The Sayers Clubille Wilcox Avenuella, missä voi nauttia taitavista musiikkiesityksistä cocktaileja siemaillen mukavaan nahkanojatuoliin uppoutuneena. Energisempää tunnelmaa tarjoaa The Avalon, joka vetää puoleensa L.A.:n nuorempia juhlijoita ja on mieltynyt soittamaan dance-musiikkia aina trancesta vanhan ajan electroon. Jos taas suosit mieluummin vilkasta baaritunnelmaa, on Hollywood Boulevardin sekä Sunset Boulevardin varrella kymmenittäin kukoistavia yrityksiä, jotka sammuttavat janosi takuuvarmasti.

Rauhallisempaa menoa

Jopa hartaimpien elokuvafanien mielestä Hollywoodin hektinen tunnelma voi käydä välillä hieman ylivoimaiseksi. Runyon Canyon Park, johon pääsee Fuller Avenuelta ja Mulholland Drivelta, tarjoaa 65 hehtaaria rauhaa Hollywoodin sydämessä. Toki lenkkeilijöiden ruuhkapiikkeinä puistossa voi olla vilkasta, pääreitti ja sen monet sivupolut tarjoavat mahdollisuuden vetää henkeä poissa vilinän sykkeestä. Lopuksi, jos haluat nähdä asetelman suoraan lukemattomista teinielokuvista, suuntaa Hollywood Bowl Overlookille – erityisesti illalla – nähdäksesi henkeäsalpaavan maiseman Los Angelesista aina valtamerelle saakka.

Sitä ei käy kieltäminen: jos matkustat Hollywoodiin, johtuu se todennäköisesti sen vertaansa vailla olevasta elokuvaperinnöstä. Vaikka tämä saattaa viedä suurimman osan ajastasi, tarjoaa tämä ikonisin Los Angelesin alue myös rutkasti muuta tekemistä.

Mikäli sinulla on viisumivapauteen oikeutetun maan passi ja haluat saada ESTA-luvan turismia, liiketoimintaa, lääketieteellistä käyntiä tai läpikulkua varten, aloita hakemuksen täyttäminen tai käy UKK-sivulla saadaksesi lisätietoa ESTA-luvasta

Hae ESTA